83 miljoner extra till välfärden i Tyresö med Moderaterna

Tyresös statsbidrag för att stärka välfärden blir avsevärt större med Moderaterna än med sittande regering. Partiet dubblerar nu vad man tidigare lovat. – Vi för en ansvarsfull politik som sätter jobb och välfärd före bidrag, säger kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M).

Av Robert Skölin
Publicerat 2018-08-16

Moderaterna presenterade i förra veckan ett resurstillskott till kommuner och landsting på 20 miljarder kronor för att upprätthålla och utveckla kvaliteten i sina kärnuppgifter. En dubblering mot vad partiet tidigare gått ut med. Uppåt 83 miljoner kronor av detta beräknas komma Tyresö kommun till del. Pengarna hämtas bland annat från pressade bidragskostnader och minskade subventioner.

– Den här regeringen har höjt skatterna med 60 miljarder på nationell nivå. Det har drabbat vår kommun hårt. Moderaterna har en politik såväl nationellt som i Tyresö för att vända utvecklingen genom fler poliser, minskat bidragsberoende och en stärkt välfärd, säger Fredrik Saweståhl (M) och fortsätter:

– Tillsammans med tidigare aviserad satsning blir det totalt 83 miljoner kronor i resurstillskott till Tyresö, varav 21 miljoner riktas direkt till skolan. Det skapar helt andra förutsättningar att bibehålla och öka kvaliteten i förskola, skola och äldreomsorg än vad vi får med nuvarande regering. Moderaterna prioriterar välfärden.Publicerat 2018-08-16
Uppdaterat 2018-08-16

FOTO: Fredrik WennerlundM, C och KD: Stålbad för god ekonomi och återställd skatt

Partierna i Tyresö vill skära i central administration för att stabilisera kommunens ekonomi. Somliga mer än andra. M, C och KD vill kapa kostnaderna så mycket att man också kan finansiera en återställning av skatten. – Det är en fråga om prioriteringar, säger oppositionsrådet Anki Svensson (M).

16 besöker oss just nu