Ännu ett socialt företag startar upp

Grow är det senaste tillskottet av sociala företag i Tyresö. Tillsammans med vandrarhemmet Lilla Tyresö ska man ge personer som är på väg tillbaka från lång arbetslöshet eller sjukdom arbetsträning i en rogivande miljö.

Av Robert Skölin
Publicerat 2015-09-08

Arbetsuppgifterna som erbjuds varierar och kommer ske såväl inne på vandrarhemmet som ute i trädgård och mark, hela tiden anpassat till vad var och en klarar av. Det kan handla om alltifrån städning, servering och tvätt till att vara konferensvärd, arbeta med fastighetsunderhåll eller pyssla i trädgården. Vid särskilda event som julmarknad och medeltidsdagar kan de som jobbar genom Grow också få andra uppgifter som exempelvis att sköta caféverksamheten. Initialt kommer arbetsledning och coachning ges av Lilla Tyresös Jessica Westling och Johanna Lavett. Men på sikt är tanken att finna individer som kan axla praktisk arbetsledning.

Lilla Tyresö har tidigare varit en plats för arbetsträning med ett gott resultat, då i kommunal regi.

Sociala företag i Tyresö:

  • JobbVerket startades 2009 och är en väletablerad verksamhet med flera verksamhestgrenar inom återbruk, textilt såväl som elektronikåtervinning. De driver också en restaurang samt ett bageri. De har också nyligen startat ett filmprojekt.
  • Bönorna i Tyresö startade Café Himlagott i Bollmoradalens kyrka 2014. Där finner du god mat i en vacker miljö. De arbetar även med cetering för konferenser eller minnesstunder.
  • Grow Tyresö är det senaste tillskottet av sociala företag. I samarbete med vandrarhemmet Lilla Tyresö kommer parkområdet utvecklas med parkskötsel, odlingslotter, biodling och mycket mer.Publicerat 2015-09-08
Uppdaterat 2016-01-17

RÄTTELSE (8/9 kl: 16:32): Tidigare uppgavs att medarbetarna på Grow skulle bo på Lilla Tyresö, det stämmer inte.Inga artiklar hittades
14 besöker oss just nu