Alliansen startar arbete för att locka fler turister till Tyresö

Alliansen vill tillsammans med olika aktörer stärka turismen och besöksnäringen i Tyresö och tar nu initiativ till en kartläggning för hur detta ska möjliggöras. Förhoppningen är att sätta Tyresö på kartan som en attraktiv besökskommun och skapa fler arbetstillfällen.

Av Robert Skölin
Publicerat 2015-11-19

- I samverkan med olika aktörer kommer vi att se över hur turismen och besöksnäringen kan stärkas. Detta kan sätta Tyresö på kartan som en attraktiv besökskommun och bidra till ökad sysselsättning. Med unika kultur- och industrihistoriska miljöer och en fantastisk natur har Tyresö massor att erbjuda såväl besökare från andra delar av Stockholms län som hela landet, skriver Allianstopparna Fredrik Saweståhl (M), Mats Lindblom (FP), Ulrica Riis-Pedersen (C) och Leif Kennerberg (KD) i ett pressmeddelande som skickades ut under torsdagsförmiddagen.

Kvartetten lyfter fram attraktioner som Tyresta nationalpark, Tyresö kyrka och Tyresö slott med omgivningar, Alby friluftsområde, Prins Eugens Lilla Tyresö och forsarna i Wättingeströmmen. Men också skärgården och mer moderna besöksmål som leklandet Kataach, Annas pepparkakor och Skatepark 135.

- Tillsammans med det gynnsamma läget skapar alla dessa sevärdheter och verksamheter bra förutsättningar för turism och en utvecklad besöksnäring i Tyresö, skriver de i pressmeddelandet.

Beslut om detta togs på kommunstyrelsen i förra veckan. Då tog man också beslut om att hbt-certifiera minst en kommunal verksamhet under 2016, något Vi i Tyresö berättade om i måndags.
Publicerat 2015-11-19
Uppdaterat 2016-02-09

FOTO: JENNY PURONNE/SLOTTSTUDIONLäsarna: Fel att höja skatten i Tyresö

Den kraftiga skattehöjning som Tyresös nya politiska styre drivit igenom verkar inte ha fallit i god jord. I en omröstning på Vi i Tyresös Facebook-sida anser nästan nio av tio att beslutet var felaktigt.

Tyresö på gång att öppna Sportotek

Idrottsutrustning kan bli en dyr affär för barnfamiljer. Särskilt om barnen bara vill prova på. Det väntas Tyresö kommun nu lösa med ett Sportotek. Ett bibliotek för sportutrustning.

61 besöker oss just nu