Alliansen vill bygga parkourpark

Alliansen i Tyresö vill bygga en parkourpark intill Skatepark 135. Det skriver de fyra partierna i ett pressmeddelande kopplat till budgeten för nästa år. Men bygget kan vara igång redan i höst. – Det är vår förhoppning, Thomas Sundblad (L) och Per Lindén (KD), ledamöter i kultur- och fritidsnämnden.

Av Robert Skölin
Publicerat 2016-06-10

Alliansen vill fortsätta satsa på spontanidrott och barn och unga som inte nödvändigtvis är aktiva i föreningslivet. Det slår man tydligt fast i pressmeddelandet där satsningen på bland annat en parkourpark lanseras.

Idén om att bygga en park för parkour och free running kommer från Liberalerna och Thomas Sundblad, ledamot i kultur- och fritidsnämnden, och lanserades för drygt ett år sedan. Alliansen väljer nu att gå vidare med planerna då man tror att det skulle kunna locka fler till fysisk aktivitet om bara förutsättningarna fanns. Sporten är dessutom på kraftig framväxt. Planen är att parken, som är tänkt att ligga intill Skatepark 135, ska kunna finansieras med externa medel. Dels genom stöd från Stockholms idrottsförbund men också genom exploateringsintäkter från utvecklingen av Wättingeområdet.

– Skatepark 135 är i dag väldigt populärt för skateboard, BMX och kickbike. Nu utvecklar vi området och skapar en park även för parkour och free running. Det ger bättre förutsättningar inom den växande streetsport-genren och vi når fler barn och unga, inte bara de som är föreningsaktiva. Förhoppningen är att bygget av Parkourparken ska vara igång redan i höst, säger Thomas Sundblad (L) och Per Lindén (KD).

Ny konstgräsplan i Strand
På fritidsområdet förverkligar Alliansen också ett av sina vallöften genom att anlägga en 11-manna konstgräsplan i Tyresö Strand.

– Konstgräsplanen är ett vallöfte som vi nu går vidare med. Tillsammans med utegymmet och den befintliga 7-manna konstgräsplanen innebär 11-mannaplanen ett sammanhållet område för idrottande och träning mellan Strandskolan och Tyresö skola. Vår östra kommundel kommer härefter vara väl försedd med idrottsanläggningar, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Dick Bengtson (M) och vice ordförande Anders Olsson (C) i pressmeddelandet.Publicerat 2016-06-10
Uppdaterat 2016-06-10

FOTO: vaxjo.se

Bilden är från parkourparken i Spetsamossen i Växjö kommun som invigdes 2015.13 besöker oss just nu