Arbetslösheten ökar i Tyresö – men minskar i länet

Arbetslösheten i Tyresö har under det senaste året stigit med 0,4 procentenheter – samtidigt som den har sjunkit i länet.

Av Robert Skölin
Publicerat 2019-03-13

Arbetslösheten i Tyresö kommun låg i februari på 4,6 procent, motsvarande 1.122 personer. Detta efter att arbetslösheten stigit med 0,4 procentenheter jämfört med ett år sedan. Utvecklingen är sämre än hela Stockholms län där arbetslösheten samtidigt sjunkit med 0,2 procentenheter.

Men trots detta är arbetslösheten fortfarande 1,2 procentenheter lägre i Tyresö kommun än i hela Stockholms län. Högst arbetslöshet har Södertälje (10,9 procent), medan Ekerö har lägst (2,9 procent).

LÄS MER: M vill ha integrationsplikt i Tyresö
Publicerat 2019-03-13
Uppdaterat 2019-03-13Fontana – årets företagare i Tyresö

I fredags var det dags för den traditionella Näringslivsdagen att gå av stapeln i Tyresö. Dagen som är ett samarbete mellan Företagarna och Tyresö kommun ordnades för sjätte gången. Som tidigare hölls en välbesökt Näringslivsmässa i Tyresö Centrum och parallellt en rekryteringsmässa. Dagen avrundades med en Näringslivsgala på Tyresö Slott. Priser delades ut till Årets Företagare, Årets Butik och Årets Monter.

32 besöker oss just nu