13 augusti 2022

NOTIS

Arbetsmarknadsminister Nordmark till attack mot kommuner som sänker skatten

Det var under måndagen som Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark på sin privata facebook gick till attack mot kommuner som sänkte skatten med enligt hennes påstående hjälp av tillfälliga pengar från regeringen.
image
Foto: Kristian Pohl Regeringskansliet, Tyresö kommun
Redaktionen
  • Publicerat: 2020-11-24

  • |
  • Uppdaterat: 2020-12-10

Ministerns citat ”Att sänka skatten mitt i en pandemi med hjälp av pengar som ska gå till välfärden är inte bara oansvarigt det är också en käftsmäll mot alla som jobbar inom äldreomsorgen och skolan.” var menat som ett anfall på sin hemkommuns Nacka agerande men är lika mycket en attack på Tyresö kommun och sin egen partikollega kommunstyrelseordförande Anita Mattsson (S) som agerat på precis samma sätt.

Mats Gerdau kommunstyrelseordförande i Nacka M, kommenterade utspelet med ” Vi sänker skatten med egna pengar, hon gör det med lånade! Att sossar aldrig egentligen vill sänka skatten är ju inget nytt. Men när den regering hon själv sitter i gör det (tvingas till) är det rätt, men när någon annan gör det är det fel. Jag tänker på “Jeppe på Berget”: när far super är det alltid rätt”.

[ANNONS]
[ANNONS]

Höghus i Amaryllisparken

Stödjer du en detaljplan som skulle medge byggandet av ett 6-våningshus i amaryllisparken?


Mer information