Årets folkfest i Tyresö är nu nära

På lördag är det återigen dags för Tyresöfestivalen. Som vanligt är det ett fullspäckat program med aktiviteter, uppträdanden och upptåg för hela familjen.

Av Robert Skölin
Publicerat 2017-08-29

Klockan 12.00 sparkar den omåttligt populära festivalen igång och man håller på fram till 17-snåret. Under dagen presenterar sig det lokala föreningslivet på Föreningarnas dag. Här har du möjlighet att prova bland annat schack, streetbasket, gymnastik och kampsport. Är idrott inte något som intresserar kan du snacka med Tjejjouren, ta ett porträtt av dig själv eller göra ett relationstest med din partner. Vidden av prova-på-saker är enorm.

För både små och stora barn blir det trollerishow med Jonas Södergren, underfundig clown och trollkarl av en helt egen kaliber med en smått skruvad repertoar. På området möter du nycirkusartisten Magnus Jarlöv från Kulturbyrån Paradiso. 

Mängder av uppträdanden
Det blir också många uppträdanden, för alla smaker. Årets festival har förmånen att få besök ifrån Jasmine Kara, känd från bland annat Melodifestivalen. Passar hennes svängiga pop mindre bra bjuds det också på jazz, hårdrock, soul och pop. Även lokala artister och talanger finns på plats. Däribland stjärnskottet och latinartisten Reego. Från Tyresö fritidsgårdar uppträder banden Journey Below (modern pop), Ban Bianca (alternativ rock/metal). Även Tyresö kulturskola deltar med många uppträdanden och grupper i olika åldrar.

Om du i stället är nyfiken på att veta hur kommunen arbetar och utvecklas finns tjänstemän från olika kommunala förvaltningar att prata med. Även de politiska partierna är representerade.

För den som är sugen på något gott, eller bara har lite kurr i kistan, finns det fika och tilltugg på festivalområdet och det säljs mat från världens alla hörn.

Hela programmet för årets Tyresöfestival.Publicerat 2017-08-29
Uppdaterat 2017-08-29

FOTO: Mikael OnegårdFolkfesten firar tio år

På lördag är det återigen dags för Tyresöfestivalen som i år 10-års jubilerar. Som vanligt är det ett fullspäckat program med aktiviteter, uppträdanden och upptåg för hela familjen.

Det händer på Tyresöfestivalen

På lördag går Tyresöfestivalen av stapeln. Det blir underhållning, mat, marknad, uppvisningar och prova på-aktiviteter i massor. Här är programmet.

Laddad inför Tyresöfestivalen?

På lördag är det dags igen. Tyresöfestivalen arrangeras för åttonde året i rad och bjuder bland annat på världsartisten Mohombi med den oerhört smittsamma superhiten Bumpy ride, invigning av den nya stadsparken och föreningarnas dag med massor av prova på-aktiviteter.

Succé för Tyresöfestivalen i sensommarvärmen

I lördags var det för sjätte året i rad dags för Tyresöfestivalen. Det vackra och soliga sensommarvädret bidrog till att det var fullt av Tyresöbor på festivalen hela dagen. Tyresöfestivalen 2013 blev därmed en välbesökt succé. På plats fanns en lång rad föreningar, klubbar och partier dessutom bjöds det på underhållning från scenen av mer eller mindre kända personer.

10 besöker oss just nu