Återvinningsstation tas bort tillfälligt

Återvinningsstationen vid Nyforsplan stängs tillfälligt från 7 februari på grund av byggnation i området. Stationen beräknas vara tillbaka vecka 30. Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) hänvisar under tiden återvinnare av förpackningar och tidningar till återvinningsstationen på Krusbodavägen/Lummergången.

Av Robert Skölin
Publicerat 2019-01-30

– Jag hoppas att alla återvinnare fortsätter att källsortera och lämna sina förpackningar och tidningar till återvinning på någon av våra andra återvinningsstationer under den tid som arbetet pågår, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

Ahlberg tror inte att det ska bli problem med överfulla kärl.

– Vi anpassar tömning och städning till en ökad efterfrågan på stationen vid Krusbodavägen/Lummergången och vi välkomnar besökare att kontakta oss om det skulle bli fullt i behållarna.

FTI:s hemsida kan man snabbt hitta den återvinningsstation som ligger närmast från där man befinner sig och se uppgifter om när den töms och städas.
Publicerat 2019-01-30
Uppdaterat 2019-01-30Skräpmätning med drönare

Under måndagen, på första april, genomförs en ny skräpmätning i Tyresö – med hjälp av drönare. Det hela kanske låter som ett aprilskämt, men det är det verkligen inte tal om.

Återvinningsstation tillbaka i Raksta

Den 25 januari ställs återvinningsstationen vid Rakstabadet ut igen efter att platsen byggts om. Återvinningsstationen är resultatet av ett samarbete mellan Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) och Tyresö kommun som tagit med återvinningsstationen i sin detaljplan av området.

10 besöker oss just nu