Bättre möjligheter för MTB efter Tyresöinitiativ

Ett Tyresöinitiativ om mountainbikestigar med olika svårighetsgrader samlade stort stöd och blir nu verklighet. – Det är ett mycket bra initiativ tycker jag. I Tyresö finns många ändamålsenliga stigar och leder för MTB, men det skulle behöva bli tydligare var man kan åka och hur man tar sig runt på stigen, säger Lotta Stjernfeldt (M), kultur- och fritidsnämnden ordförande.

Av Robert Skölin
Publicerat 2018-03-29

Ett medborgarförslag om att anlägga och skylta upp mountainbikestigar med olika svårighetsgrader lämnades in som ett Tyresöinitiativ. Efter att ha fått drygt 140 röster, och med råge nått upp till de 50 som krävs för vidare utredning, har det behandlats i kultur- och fritidsnämnden. Även där möttes det av positiva tongångar.

– Mountainbikecykling på stigar ökar i våra naturområden. Det är en fysisk aktivitet som vi vill uppmuntra och som ska kunna samsas med övrigt friluftsliv och motionerande. För att skydda våra skogar och terrängers stora naturvärden behöver dock de stigar som är lämpade att cykla på göras tydliga genom skyltning. Det skulle också göra MTB-åkandet mer attraktivt. Jag har därför givit förvaltningen i uppdrag att tydliggöra var stigcykling kan ske, säger Lotta Stjernfeldt.

Stjernfeldt berättar även att representanter från kommunen har träffat den nybildade föreningen Tyresö Cykelklubb. Föreningen har framfört önskemål om en mountainbikebana för träning främst för barn och unga. En dialog ska nu fortsätta och cykelföreningen ska ta fram förslag på var de tycker att en mountainbikebana kan anläggas.

– MTB-sporten växer kraftigt och är populär i alla åldrar, inte minst bland barn och unga. Vi vill gärna skapa förutsättningar för dess framfart i vår kommun och kommer börja utreda möjligheterna att anlägga en mountainbikebana, avslutar Lotta Stjernfeldt.

LÄS MER: Medborgarinitiativ om ny gymnastikhall i TyresöPublicerat 2018-03-29
Uppdaterat 2018-04-2418 besöker oss just nu