Bengtzing om Mellon: ”Räknar iskallt med massa röster & stöd hemifrån”

På lördag ställer Linda Bengtzing upp i Melodifestivalen för femte gången. Det har blivit final varje gång för Tyresös popdrottning men ännu har dörren till Europa inte öppnats. Nu söker hon Tyresöbornas stöd för att lyckas.

Av Robert Skölin
Publicerat 2014-02-19

Femte gången gillt? Trots flera framgångsrika försök har Linda Bengtzing som bäst "bara" kommit femma i Melodifestivalen. Det var 2008 med låten ”Hur svårt kan det va?”. I år ställer hon upp med bidraget ”Ta mig” som av låtskrivarna Nicke Borg och Jojo Borg Larsson beskrivs som en riktig ”hårdpopdiscodänga” - och hon hoppas att låten ska ta henne till Köpenhamn. I ett brev till kommunen söker nu Bengtzing, boende i Tyresö sedan ett par år tillbaka, Tyresöbornas stöd.

Så här står det: ”Räknar iskallt med massa röster & stöd hemifrån!!! Kram Linda Bengtzing”. I brevet finns också profilprodukter som stjärnan signerat.

Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M) som själv är en stor schlagerfantast önskar henne lycka till.

- Lindas härliga personlighet, poppigt käcka låtar och fantastiska scennärvaro har inte bara gjort henne till en Mello-veteran utan också en av Sveriges mest folkkära artister. På lördag önskar jag Linda stort lycka till.

I det åtta bidrag starka startfältet i lördagens deltävling i Örnsköldsvik (Fjällräven Center) går Bengtzing ut som sexa. Sändningen börjar klockan 20.00 i SVT1.
Publicerat 2014-02-19
Uppdaterat 2016-02-17

Linda Bengtzing
Född: Den 13 mars 1974.
Bosatt: Tyresö.
Uppväxt: Gullspång.
Övrigt: Tävlade i TV4:s program ”Sikta mot stjärnorna” 2000 som Lene i Aqua.
Melodifestivalrutin:
2005: ”Alla flickor” (gick från andra chansen vidare till finalen. Slutade på en nionde plats).
2006: ”Jag ljuger så bra” (sjunde plats i finalen).
2008: ”Hur svårt kan det va” (femte plats i finalen).
2011: ”E’ det fel på mig” (sjunde plats i finalen).Stjärnsprakande afton när deltävling i Funkisfestivalen avgjordes i Tyresö

Under måndagskvällen anordnade Tyresö för första gången en deltävling i Funkisfestivalen, en sångtävling för personer med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Åtta starka bidrag ställde upp på scen i en välfylld aula på Tyresö gymnasium. Vinnare blev till slut Perdaniel Söderlind som med skönsång och stor inlevelse framförde Anders Glenmarks klassiska popdänga ”Hon har blommor i sitt hår”.

15 besöker oss just nu