Stort antal bilar brann i Krusboda

Under den gångna helgen eldhärjades och rökskadades ett mycket stort antal bilar i Krusboda.

Av Robert Skölin
Publicerat 2019-02-18

Händelsen inträffade natten mellan lördag och söndag vid en parkering på Fårtickegången i Krusboda. Om detta var NB Nyhetsbyrån först med att rapportera. Mats Eriksson, presstalesperson på Stockholmspolisen, säger till Vi i Tyresö att man misstänker att branden var anlagd.

– Larmet kom in 02.36 och när vi kommer dit är branden mycket omfattande. Det är höga lågor och risken för ytterligare spridning överhängande. Efter släckning kan konstateras att nio bilar är fullständigt utbrända och totalförstörda. Ytterligare fem bilar har rök- och värmeskador.

– Vi misstänker att branden var anlagd och har upprättat en polisanmälan om mordbrand.

Eriksson berättar vidare att två vittnen har hörts, men låter inte särskilt förhoppningsfull om att det ska kunna klaras upp.

– Det är färskt och vi samlar fortfarande in material. Men generellt skulle jag säga att alla bränder är svåra att utreda då mycket av eventuellt bevismaterial blir förstört. Det ska vara om det finns någon film eller liknande där det går att identifiera gärningspersoner.

Upprört om bristen på rapportering
Enligt NB Nyhetsbyrån ska boende i området uppröras över avsaknaden på medial uppmärksamhet. "På söndagskvällen hade inga medier – lokala, regionala eller rikstäckande – rapporterat om den stora bilbranden.", skriver tidningen.

– Det säger något om samhällsutvecklingen när inte ens tio brända bilar har något nyhetsvärde, säger en närboende till NB Nyhetsbyrån som under söndagen var på plats och filmade ödeläggelsen.

Att Vi i Tyresö inte berättat om saken tidigare beror på att vi varit ovetande. Varken polis eller räddningstjänst har skrivit om detta i sin händelserapportering.

VET DU NÅGOT OM HÄNDELSEN? KONTAKTA OSS!
Kontakta oss via mejl, robert@viityreso.se.Publicerat 2019-02-18
Uppdaterat 2019-02-18

FOTO: Fredrik Antonsson/NB NyhetsbyrånStockholmspolisen får tyngsta polisfordonet i Sverige

En lastbil med kran finns nu stationerad i Stockholms län för att användas vid Polismyndighetens logistikuppdrag. Den ska användas i polisens dagliga arbete men också i samband med exempelvis fotbollsmatcher, demonstrationer och andra insatser.

Inte säkert att Flaten-mord leder till åtal

I mitten av januari påträffades två personer, en kvinna och ett barn, avlidna i en skåpbil vid Flatenbadet. Omgående inleddes en förundersökning om mord. En rubricering som kvarstår. Men det är inte säkert att ärendet kommer leda till åtal – även om det klaras upp. Detta erfar Vi i Tyresö efter att ännu en gång ha pratat med åklagaren Sara Engelmark.

31 besöker oss just nu