1 december 2022

NYHETER

Bilbrand på Granängsringen i natt

Under natten mot torsdag brann två fordon på en parkering i Granängsringen.
image
Foto: Privat/Facebook
Redaktionen
  • Publicerat: 2019-04-11

  • |
  • Uppdaterat: 2020-11-17
[ANNONS]

Larmet inkom till polisen strax efter klockan 01. Då stod två fordon, en bil och en mindre lastbil av skåpbilsmodell, i brand.

– Ett vittne ringer och säger att den sett två personer springa från platsen i samband med att det började brinna, säger Eva Nilsson på Stockholmspolisens mediacenter.

Flera polis- och brandbilar ryckte ut. Medan räddningstjänsten koncentrerade sig på att släcka branden och främst lastbilen, som brann rejält enligt Eva Nilsson, tog polis upp jakten på de misstänkta.

– Vi hade bland annat hundpatruller som spårade i den riktning som vittnet pekat ut, en bit in i skogen. Men vi kunde inte gripa någon, säger hon.

En anmälan om grov skadegörelse är upprättad.

OPINION: Kameror skulle öka tryggheten i Tyresö​

Knarkrazzia två dagar innan
Under tisdagen greps flera personer i Granängsringen efter en omfattande polisinsats mot narkotika. Insatsen gjordes efter en längre tids spaning och både hundpatruller och civila poliser deltog.

Bland annat gjordes tillslag mot allmänna utrymmen så som källare, men också en lägenhet.

– Polisen kontrollerade många personer. Några av dem är misstänkta för bruk av narkotika och några för innehav. Det fanns även misstanke om att personer skulle sälja narkotika vidare vilket fick oss att göra en husrannsakan där vi hittade mer narkotika, säger kommunpolisen Ola Åkesson till Mitt i Tyresö som var först med nyheten.

I den lokala Facebook-gruppen Aktuella händelser i Tyresö spekulerar en person att nattens bilbrand kan vara en sorts hämnd på polisinsatsen.Arbete för ett tryggare Granängsringen
Vi i Tyresö kunde för en tid sedan berätta att kommunen initierat ett arbete för att stärka tryggheten i Granängsringen. Bland annat har en arbetsgrupp som ska hämta inspiration från Gårdsten tillsatts. Gårdsten är en stadsdel i Göteborg som tidigare klassades som ett särskilt utsatt område men som nu blivit av med den stämpeln.

LÄS MER: Stort antal bilar brann i Krusboda

[ANNONS]

Höghus i Amaryllisparken

Stödjer du en detaljplan som skulle medge byggandet av ett 6-våningshus i amaryllisparken?


Mer information