3 december 2020

NYHETER

Bygg-eleven Madeleine prisades

Sistaårseleven Madeleine Envall på Bygg- och anläggningsprogrammet vid Tyresö gymnasium överraskades under onsdagens studentavslutning med beskedet att hon är årets Bygmastipendiat.
image
Foto: Nicklas Thegerström | Madeleine Envall tillsammans med skolans rektor Lena Beskow och Bygmas representant Klas Widman
Redaktionen
  • Publicerat: 2019-06-06

  • |
  • Uppdaterat: 2020-11-15

Beskedet att Madeleine Envall är Tyresö gymnasiums Bygmastipendiat 2019 tillkännagavs av skolans rektor Lena Beskow under onsdagens studentavslutning i aulan. Rektor läste upp den personliga motiveringen och överlämnade diplom till en förvånad och glad elev. Bygmas representant Klas Widman överräckte en prischeck om tiotusen kronor samt en exklusiv verktygsväska.

LÄS MER: Två Tyresö-elever prisades

Det är sjätte året i rad som stipendiet delas ut och det på ett drygt tiotal orter runtom i Sverige. Med stipendiet vill byggvaruföretaget Bygma, som står bakom stipendiet, uppmuntra elever att välja byggbranschen och bidra till att öka branschens yrkesstolthet, liksom att säkerställa framtida arbetskraft och kompetens inom byggsektorn. Stipendiet ges till den eller de elever som antingen visat på goda studieresultat eller gjort en anmärkningsvärd uppryckning.

– I en tid där allt färre elever väljer de yrkesförberedande programmen, i vart fall i storstadsregionerna, är det viktigt att vi säkrar yrkeskunskapen och en hållbar framtid för branschen. Därför vill vi lyfta fram unga förebilder i skolans värld och inspirera fler ungdomar till att vilja satsa på en utbildning inom bygg. Det är syftet bakom Bygmastipendiet, säger Carl Evedius, inköps- och marknadschef på Bygma.

LÄS MER: Alina blev årets byggelev-stipendiat

Juryn, bestående av bland andra rektor och lärare på skolan, motiverade sitt val på följande sätt:

“Eleven har uppvisat en utomordentlig yrkesskicklighet och ett stort intresse för lärande gällande byggbranschen alla delar. Eleven är noggrann och pålitlig, är tidslojal och uppvisar ett gott omdöme vad gäller både arbetet, säkerhet och arbetsmiljön. Stort grattis till Bygmastipendiet, Madeleine Envall!”

GALLERI: Tyresös studentflak 2019

Höghus i Amaryllisparken

Stödjer du en detaljplan som skulle medge byggandet av ett 6-våningshus i amaryllisparken?


Mer information