Byggarbetaren avled efter fallet

I mitten av september föll en hantverkare från en stege i samband med ett bygge på Brevik. I söndags avled mannen av sina skador.

Av Robert Skölin
Publicerat 2017-10-25

Efter en rejäl fallskada i samband med ett villabygge fick mannen föras till sjukhus med helikopter, vilket Vi i Tyresö kunde berätta om. På sjukhuset hölls han först nedsövd. När man sedan skulle försöka väcka honom misslyckades det gång på gång.

– Efter två veckor i respirator lyckades de väcka honom men skadorna var för stora. Hjärnan slutade fungera. Och så hade han fått lunginflammation på sjukhuset, berättar en anhörig till mannen till tidningen Byggnadsarbetaren.

Mannen var polsk och jobbade för ett mindre byggbolag. Snart ska mannens kvarlevor återbördas till ursprungslandet.

– Han ska kremeras och jag ska transportera urnan till Polen, säger släktingen till Byggnadsarbetaren.

Vad som orsakade fallet, som ska ha skett från 3-4 meters höjd, är oklart. Ingen ska ha sett när det hände.  ”Förundersökningen om arbetsmiljöbrott är nedlagd och Arbetsmiljöverket kommer också att avsluta sitt ärende”, skriver tidningen vidare.

– I de här fallen vet man inte. Det kan vara plötslig sjukdom, lågt blodsocker eller tillfällig yrsel, säger Anette Wendel inspektör på Arbetsmiljöverket region Öst. 
Publicerat 2017-10-25
Uppdaterat 2017-10-25

FOTO: Hampus DegramoInga artiklar hittades
19 besöker oss just nu