Byggnation igång av nära 150 små hyresrätter

I dag togs första spadtaget för Temyntan, ett av Tyresö Bostäders nybyggnadsprojekt, om totalt 144 små hyresrätter mellan Kamomillgränd, Veronikagränd och Njupkärrsvägen.

Av Robert Skölin
Publicerat 2017-09-13

Lägenheterna i Temyntan kommer att bestå av ettor och tvåor, åtta per våningsplan, men är disponerade så att det är möjligt att slå ihop två eller flera lägenheter till en större. Husen kommer att ha balkonger och två stycken gemensamma uteplatser. Leif Kennerberg (KD) som är ordförande i Tyresö Bostäder har tidigare framhållit hur smidigt planarbetet gått och att man framgångsrikt pressat kostnaderna.

– Vi har lyckats kapa produktionskostnaderna med 20-25 procent. Det är mycket bra. I Stockholmsregionen finns ett stort behov av små hyresrätter för dem med något mindre plånböcker. Temyntan är ett initiativ som jag tycker alla parter i processen verkligen har gjort sitt yttersta för att forcera fram på ett snabbt och bra sätt, sa han för lite mindre än ett år sedan.

I dag var det så dags för det första spadtaget. Något kommunstyrelsens ordförande i Tyresö Fredrik Saweståhl (M) tog - i grävmaskin. Han är nöjd med att bygget nu sätter igång.

– Det är viktigt med en blandad bostadsmarknad för att den ska vara väl fungerande och det kommer Temyntan starkt att bidra till. Små hyresrätter ger exempelvis unga chansen till en första bostad och erbjuder äldre att anpassa sitt boende när orken tryter. Jag är glad att det första spadtaget nu är taget, säger han.

Första inflyttning väntas ske under första kvartalet 2018.
Publicerat 2017-09-13
Uppdaterat 2017-09-13

FOTO: Mikael Onegård

Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.Tyresö bygger näst mest i länet

Under 2019 väntas 695 nya bostäder bli färdigställda i Tyresö. I förhållande till antal invånare är det bara Solna som bygger mer. Detta enligt en sammanställning av SVT Nyheter.

15 besöker oss just nu