Det händer på Tyresöfestivalen

På lördag går Tyresöfestivalen av stapeln. Det blir underhållning, mat, marknad, uppvisningar och prova på-aktiviteter i massor. Här är programmet.

Av Robert Skölin
Publicerat 2016-08-31

Populära Tyresöfestivalen arrangeras i år nu på lördag den 3 september klockan 12-17 vid Kulturcentrum Kvarnhjulet, bara ett stenkast från Tyresö Centrum.

PROGRAMMET I SIN HELHET:

STORA SCENEN
Konferencier: Yankho Kamwendo

11.30 Jazzparad från Tyresö Centrum
12.00 Xylofonorkestern Det stora blå och dansgruppen På egna ben
Tal av årets kulturförening Teater Najkit och årets idrottsförening Hanvikens SK
13.00 Musik, sång och dans med Tyresö kulturskolas elever
14.00 Allsång för barn med “Supersnällasilversara” Sara Edwardsson Singersongwriter Jenny Holmgren
15.00 Prisutdelning kickbiketävling Notice och K-pop från Tyresö fritidsgårdar
16.00 Skön afropop med SARAHA

LILLA SCENEN
Tyresö kulturskola och Kören Tyresö Vocalis

SKATEPARKEN
13.15 Moppe-stunts med Daniel Varteva
13.30 Kickbiketävlingar I CAFÉET, HUS C Kulturella folkdansgillet - prova på
14.00 Rullstolspolska - workshop för alla

FÖRENINGARNAS DAG MED PROVA PÅ-AKTIVITETER
parkour - speedshooting – kampsport - amerikansk fotboll – mattcurling - schack – bridge - pannkaksgräddning och popcorn, bokbord – lotterier - tipsrunda - folkdans och rullstolspolska – sumobrottning - hoppborg - elcykel - ponnyridning - afrikansk mat - växtmarknad - porträttfoto - streetbasket - handboll och fotboll på konstgräsplanen

PÅ OMRÅDET
Diskutera kommunens framtid! Möt dina lokala politiker och tjänstemän från kommunens olika förvaltningar. - food trucks, café, korv, godis - ridning för barn och vuxna - perfomance med React! Actions moving

TYCK TILL OM WÄTTINGEOMRÅDET
Tyresö kommun visar programförslag till en grön parkmiljö längs Wättingestråket och en ny stadsdel, Wättingebacken, i centrala Tyresö. Vi planerar för en levande och miljösmart stadsdel med ca 800 nya bostäder nära natur, service och kommunikationer. Nu vill vi ha dina synpunkter - kom och fika med oss i Wättingetältet, plats 21. 14.00 Guidad promenad genom området 

HITTA TILL KVARNHULET
Karta över området - klicka!Publicerat 2016-08-31
Uppdaterat 2016-08-31

FOTO: Mikael OnegårdFolkfesten firar tio år

På lördag är det återigen dags för Tyresöfestivalen som i år 10-års jubilerar. Som vanligt är det ett fullspäckat program med aktiviteter, uppträdanden och upptåg för hela familjen.

Laddad inför Tyresöfestivalen?

På lördag är det dags igen. Tyresöfestivalen arrangeras för åttonde året i rad och bjuder bland annat på världsartisten Mohombi med den oerhört smittsamma superhiten Bumpy ride, invigning av den nya stadsparken och föreningarnas dag med massor av prova på-aktiviteter.

Succé för Tyresöfestivalen i sensommarvärmen

I lördags var det för sjätte året i rad dags för Tyresöfestivalen. Det vackra och soliga sensommarvädret bidrog till att det var fullt av Tyresöbor på festivalen hela dagen. Tyresöfestivalen 2013 blev därmed en välbesökt succé. På plats fanns en lång rad föreningar, klubbar och partier dessutom bjöds det på underhållning från scenen av mer eller mindre kända personer.

7 besöker oss just nu