Dick Bengtson (M): Socialdemokraterna sprider fake news om Björkbacken

I en debattartikel på Vi i Tyresö beskyller kommunalrådet Dick Bengtson (M) Socialdemokraterna för att fejka fakta om Björkbackens äldreboende.

Av Robert Skölin
Publicerat 2018-05-28

”Socialdemokraterna basunerar ut att om de vinner höstens val, så ska minsann äldreboendet Björkbacken ”räddas” och bevaras. Det senaste försöket att sprida felaktig information är att det endast skulle kosta 12 mkr att åtgärda de brister som Arbetsmiljöverket påtalat. I sin egen propagandatidning ”Tyresö Nyheter” påstår de att kommunen har räknat fram det beloppet." skriver Dick Bengtson som alltså hävdar att det inte stämmer.

I stället skulle kostnaden röra sig om drygt 35 miljoner och då tillgodoses endast det mest nödvändiga. Vill man ha ett modernt och funktionellt boende landar notan på över 100 miljoner, menar han.

Bengtson skriver också om Alliansens planer på att Tyresö ska ha Sveriges modernaste äldreomsorg och uppmanar Socialdemokraterna att ansluta sig till det arbetet.

Läs hela Dick Bengtsons debattartikelPublicerat 2018-05-28
Uppdaterat 2018-05-28

Fotograf: Anna HellmanSkölin lämnar som chefredaktör

Vi i Tyresös chefredaktör sedan mer än sex år tillbaka, 36-årige Robert Skölin, är på väg att lämna sin post. – Jag har lagt ner hela min själ i tidningen och det har inte varit ett lätt beslut. Men allt har sin tid och jag är övertygad om att Vi i Tyresö går en ljus framtid till mötes även utan mig, säger han.

Nu ska brotävlingen avgöras

Beslutet om att bygga en bro över Nyforsviken har varit en mycket infekterad politisk strid men går alltjämt vidare planenligt. Just nu hålls en arkitekttävling där du som Tyresöbo kan vara med och rösta fram den finaste skapelsen. Priset till vinnaren? Minst 350.000 kronor.

Här är smockan på alla bilister i Tyresö

Morgon och eftermiddag ringlar sig köerna långa på Tyresös största trafikinfarkt – Tyresövägen. Det tredje körfält som är i full färd att byggas är det många som längtar efter. Men nu kommer ett chockartat besked från den nya politiska ledningen: Du som är bilförare väntar i onödan.

M, C och KD: Stålbad för god ekonomi och återställd skatt

Partierna i Tyresö vill skära i central administration för att stabilisera kommunens ekonomi. Somliga mer än andra. M, C och KD vill kapa kostnaderna så mycket att man också kan finansiera en återställning av skatten. – Det är en fråga om prioriteringar, säger oppositionsrådet Anki Svensson (M).

19 besöker oss just nu