Döda vid Flatenbadet identifierade

De två personer som påträffats döda vid Flatenbadet är den kvinna och det barn som varit försvunna sedan onsdagen. Det bekräftar polisen i dag för Vi i Tyresö.

Av Robert Skölin
Publicerat 2019-01-20

Vid 12-tiden under fredagen hittade polisen två döda kroppar vid Flatenbadet. Fyndet gjordes i en hyrd skåpbil som stod parkerad intill ett skogsbryn. Stora avspärrningar sattes upp och närområde liksom fordon genomsöktes av tekniker och hundförare. Men vad som framkommit av den tekniska undersökningen vill eller kan polisen ännu inte berätta. Överhuvudtaget är man väldigt förtegen.

Däremot bekräftar man att det handlar om den kvinna och det barn som Aftonbladet tidigt rapporterade om. Kvinnan och barnet hade varit försvunna sedan onsdagen. Anmälan kom in under torsdagen och polisen sökte då efter dem.

– Ja det stämmer att det är dessa två personer som påträffats. Anhöriga är underrättade men vi kommer inte kunna ge ytterligare ny information i ärendet innan tidigast måndag. Då kommer även en ordinarie utredare att utses och presenteras. Under helgen har arbetet letts av jourhavande, säger Carina Skagerlind på Stockholmspolisens presstjänst.

Kan ni ge någon beskrivning gällande exempelvis ålder, hemort eller medborgarskap?

– Nej, inte för närvarande.

Är det fortfarande en mordutredning?

– När vi kommer till en plats och påträffar döda personer inleds alltid förundersökning om mord såvida inte brott helt kan uteslutas. Det är normalt förfarande och rubriceringen kvarstår.

Finns det någon misstänkt?

– Nej, ingen person är frihetsberövad.

ALLA ARTIKLAR I ÄMNET (KRONOLOGISKT): 
Kvinna och barn hittade döda intill Flatenbadet – polisen misstänker mord
Döda vid Flatenbadet identifierade
Flaten-mord: Utredningen fortsätter med obduktion
Flaten-mord: Obduktion klar – svar inväntas
Åklagaren: ”Fortfarande inget att berätta för media”
Inte säkert att Flaten-mord leder till åtalPublicerat 2019-01-20
Uppdaterat 2019-02-11

FOTO: Lars HöglundNytt narkotikatillslag i Tyresö

I fredags i förra veckan gjorde polisen en ny raid mot droghandeln i Tyresö – och det med framgång. "En större mängd narkotika togs i beslag, både cannabis och kokain", skriver polisen på Facebook.

14 besöker oss just nu