Drömlottning för Tyresö i CL-kvarten

Tyresö får möta österrikiska SV Neulengbach i kvartsfinalen av Champions League. Sett till vilka de kunde ha fått möta är det en drömlottning. Matcherna mot Neulengbach spelas i slutet av mars nästa år.

Av Robert Skölin
Publicerat 2013-11-21

Efter att ha slagit ut den danska toppklubben Fortuna Hjørring är det nu dags att ta sig an det mångfaldiga österrikiska mästarlaget SV Neulengbach i kvartsfinalen. Det blev klart efter att slutspelsträdet lottades under torsdagen.

SV Neulengbach får ses som en drömlottning för Tony Gustavssons tjejer som förlorade guldet på hemmaplan men som nu har chans att erövra Europa. För även om SV Neulengbach helt dominerar den österrikiska damfotbollen och har vunnit varenda liga- och cupspel sedan säsongen 2002/2003 bedöms de inte vara bättre än ett mittenlag i Allsvenskan. Det råder nämligen stor skillnad på damfotbollens kvalitet i Europa.

Lyckades undvika storlagen
I lottningen undvek Tyresö bland annat mästarna VFL Wolfsburg med svenska backjätten Nilla Fischer i laget, Turbine Potsdam som varit med i två finaler de senaste fyra åren och vunnit en av dem, Arsenal med flera mästartecken i bagaget samt spanska storklubben FC Barcelona.

Hur långt Tyresö kan gå i turneringen är till stor del avhängt till om man får behålla sina amerikanska storstjärnor som endast haft kontrakt över säsongen och som nu åkt hem. Detta gäller också exempelvis Caroline Seger.

I en eventuell semifinal väntar engelskt motstånd i form av Arsenal eller Birmingham. Kvartsfinalen mot  SV Neulengbach spelas den 22 och 29 mars nästa år. Tyresö börjar hemma.

Matcherna i kvartsfinalspelet: Tyresö (SWE) - Neulengbach (AUS), Wolfsburg (GER) - Barcelona (SPA), Torres (ITA) - Turbine Potsdam (GER) och Birmingham (ENG) - Arsenal (ENG).
Publicerat 2013-11-21
Uppdaterat 2013-11-21Inga artiklar hittades
9 besöker oss just nu