20 april 2024

NYHETER

Drömstart för THH i Hockeyettan

Nykomlingen Tyresö Hanviken fick en smakstart på Hockeyettan. I premiären besegrades Väsby IK med hela 5-1 (0-0, 1-1, 4-0) efter en formidabel tredjeperiod. Ett Väsby som så sent som i fjol spelade play-off till Allsvenskt kval.
Redaktionen
  • Publicerat: 2017-09-21

• |
  • Uppdaterat: 2020-11-23

Denna artikel är publicerad 2017 och kan därför vara inaktuell!

<p>Den första perioden i Tyresö ishall var relativt händelsefattig där båda lagen kände på varandra. I den andra höjdes tempot och de drygt 200 på läktaren fick se Väsby ta ledningen efter sju minuter genom Linus Pellfolk, ett skott där hemmakeepern Marcus Due-Boje inte hade fri sikt. Med femton sekunder kvar av perioden kvitterade dock Charlie Ahlberg till publikens glädje, ett historiskt mål för honom och THH.<br /> <br /> Den tredje perioden skulle sedan mest handla om de rödklädda, i alla fall i målprotokollet. Med 02.40 på klockan presenterade sig nyförvärvet Christoffer Odljung och satte 2-1. Bara sekunder senare kommer också 3-1, återigen ett mål från Ahlbergs klubblad. Väsby tar här time-out, får igång sin offensiv och ökar pressen. Men det öppnar i sin tur upp för kontringar. Detta utnyttjar Odljung som även han gör sitt andra mål i matchen efter 16.38. Men 27-åringen som närmast kommer från Haninge Anchors var inte färdig där utan sätter dessutom 5-1 i tom bur med sekunder kvar att spela.<br /> <br /> Segern visar att THH har kvalitet att fightas med de bästa lagen i serien och var förmodligen viktig för självförtroendet inför fortsättningen. Nästa onsdag tar man emot Arlanda Wings.</p>