Dubbelpall för Linus Lundqvist på Snetterton

Linus Lundqvist slog till med dubbla pallplatser när den brittiska Formel 4-säsongen återupptogs för en dryg vecka sedan på Snetterton-banan efter ett längre sommaruppehåll.

Av Robert Skölin
Publicerat 2017-08-08

Lundqvist slutade trea i såväl det första som avslutande av helgens tre race, och kompletterade resultatsviten med en femteplats i race 2.  

Lundqvist noterades också för tävlingens snabbaste varv i det avslutande heatet, och är kvar på tredje plats i förarmästerskapet med 17 av säsongens totalt 30 race nu avverkade.

– Det har varit en helt OK helg, men inte mer, säger Linus Lundqvist. Mitt mål i det här skedet av säsongen är att vinna så många race som möjligt, men två pallplatser känns ändå som en bra inledning på den andra halvan av säsongen.

Lundqvists helg på Snetterton kompromissades en del av tekniska problem, där bland annat växellådan var en återkommande bov i dramat.

– Tyvärr hade vi lite för mycket småstrul den här helgen för att verkligen kunna göra oss själva rättvisa, avslutar Lundqvist. Växellådan krånglade i både det andra och tredje racet, men det gick ändå att anpassa körningen hyfsat bra därefter och kompensera för det till viss del. Tre topp fem-placeringar ger oss många viktiga poäng i mästerskapet, även om man alltid vill ha mer!

Nästa deltävling i brittiska Formel 4 avgörs på den kuperade Knockhill-banan utanför Edinburgh, Skottland, den 12-13 augusti.Publicerat 2017-08-08
Uppdaterat 2017-08-08Linus Lundqvist tar steget till Formel 3

Linus Lundqvist har förnyat sitt kontrakt med det engelska racingteamet Double R Racing och kommer under 2018 att ta nästa steg i karriären med en satsning på det anrika brittiska Formel 3-mästerskapet.

Linus Lundqvist till klassisk motormark med segervind i ryggen

Av alla platser i det motorfrälsta Storbritannien finns det en som engagerar fler än någon annan: Silverstone. Den mest klassiska banan av dem alla - skådeplats för tidernas allra första VM-lopp för Formel 1 i maj 1950 - står i helgen värd för säsongens näst sista deltävling i brittiska Formel 4; och Tyresösonen Linus Lundqvist kommer dit med en färsk seger i bagaget.

Linus Lundqvist vann från pole på Rockingham

Linus Lundqvist slog till med en grand slam vid helgens tävlingar för det brittiska Formel 4-mästerskapet på Rockingham, när han från pole position ledde från start till mål och dessutom noterades för snabbaste varv på sin väg mot säsongens fjärde seger.

25 besöker oss just nu