Dubbelpall för Linus Lundqvist på Snetterton

Linus Lundqvist slog till med dubbla pallplatser när den brittiska Formel 4-säsongen återupptogs för en dryg vecka sedan på Snetterton-banan efter ett längre sommaruppehåll.

Av Robert Skölin
Publicerat 2017-08-08

Lundqvist slutade trea i såväl det första som avslutande av helgens tre race, och kompletterade resultatsviten med en femteplats i race 2.  

Lundqvist noterades också för tävlingens snabbaste varv i det avslutande heatet, och är kvar på tredje plats i förarmästerskapet med 17 av säsongens totalt 30 race nu avverkade.

– Det har varit en helt OK helg, men inte mer, säger Linus Lundqvist. Mitt mål i det här skedet av säsongen är att vinna så många race som möjligt, men två pallplatser känns ändå som en bra inledning på den andra halvan av säsongen.

Lundqvists helg på Snetterton kompromissades en del av tekniska problem, där bland annat växellådan var en återkommande bov i dramat.

– Tyvärr hade vi lite för mycket småstrul den här helgen för att verkligen kunna göra oss själva rättvisa, avslutar Lundqvist. Växellådan krånglade i både det andra och tredje racet, men det gick ändå att anpassa körningen hyfsat bra därefter och kompensera för det till viss del. Tre topp fem-placeringar ger oss många viktiga poäng i mästerskapet, även om man alltid vill ha mer!

Nästa deltävling i brittiska Formel 4 avgörs på den kuperade Knockhill-banan utanför Edinburgh, Skottland, den 12-13 augusti.Publicerat 2017-08-08
Uppdaterat 2017-08-08Katastrofstart för Linus Lundqvist

Linus Lundqvist fick sämsta tänkbara inledning på debutsäsongen i det brittiska Formel 4-mästerskapet när han tvingades bryta samtliga helgens tre premiärrace på Brands Hatch med återkommande tekniska problem.

Linus Lundqvist bärgar formelbilstrippel

Tyresöbon Linus Lundqvist, 17, är 2016 års mästare i Formula STCC Nordic, Sveriges enda formelbilsmästerskap. Lundqvist säkrade titeln med en övertygande seger vid helgens tävlingar i finländska Alastaro, och lägger samtidigt beslag på gulden i såväl junior-SM som North European Zone (NEZ).

14 besöker oss just nu