Dubbla handbollsvinster i helgen – bra säsongsinledning

Den allsvenska handbollssäsongen har börjat bra för Tyresö Handboll. Damerna vann sin premiärmatch i lördags i stor stil då Bjurslätt/Torslanda besegrades med 34-20. Samma dag vann herrlaget sin andra raka match och hakar på tabelltoppen efter 22-30 borta mot RP Linköping.

Av Fredrik Saweståhl
Publicerat 2017-10-02

Damlaget som gjorde säsongspremiär hemma i Tyresöhallen inför 364 åskådare gjorde processen kort med gästerna från Göteborg. Laget tog kommandot från start och bortalaget var aldrig riktigt med i matchen. Steg för steg ökade försprånget till 17-11 i paus och slutligen en kross med 34-20 där Johanna Hellgren gjorde flest mål med sina 9 och Olivia Svalstedt satte 7. 

Herrlaget som förlorade sin första match i serien har nu två raka vinster efter en säker seger borta mot RP Linköping med 22-30 (10-14). En pangstart i matchen gav Tyresö 0-4 och såg till att östgötarna fick jobba i uppförsbacke hela vägen. Linköping knappade in och kom till ett måls underläge vid två tillfällen innan Tyresö ökade avståndet i slutet till 10-14 i paus. Tyresö gjorde sedan det avgörande rycket direkt i andra halvlek fram till 10-18. Därefter kunde laget lugnt och metodiskt hålla Linköping på ett behörigt avstånd i målprotokollet. Erik Östling var effektivast framåt för Tyresö med 6 mål följd av Axel Svansson med 5. 

I nästa omgång blir det derbydag i Tyresöhallen då AIK kommer ut och hälsar på damlaget och herrlaget får besök av IFK Tumba. Damerna spelar 14:00 och herrarna 16:15 lördagen den 7 oktober.
Publicerat 2017-10-02
Uppdaterat 2017-10-02Tyresö klarade kvalet – stannar i Allsvenskan

Tyresö Handbolls herrar har klarat kvalet och stannar kvar ännu en säsong i Allsvenskan som är den näst högsta serien i landet. Detta stod klart under onsdagskvällen då laget vann hemma mot Mantorp från Östergötland och säkrade sin status med 2-0 i matcher.

Tyresö ett stort steg närmare avancemang till SHE

Efter en strålande genomförd säsong står nu Tyresö Handbolls damer nära avancemang till högsta ligan SHE. Sista hindret är nästjumbon i årets SHE Skara som är kvalmotståndare. Den första kvalmatchen i måndags i Tyresöhallen slutade med en stabil hemmaseger för Tyresö 29-22 (14-9).

Tyresö klara för SHE-kval

Efter en fantastisk vårsäsong är Tyresö Handbolls damer klara för kval till SHE. Tyresö som vunnit samtliga matcher efter juluppehållet slutar som tvåa i Damallsvenskan. I den sista matchen i söndags besegrades serietrean Bjurslätt/Torslanda på bortaplan med 26-30 (13-12).

Tyresös Handbollsdamer jagar högsta ligan

Tyresö Handbolls damer går riktigt bra i Damallsvenskan och efter lördagens klara hemmaseger mot Kärra från Göteborg är laget tvåa. Därmed är man i högsta grad med i jakten på avancemang till högsta ligan SHE när nästan halva serien är spelad. Segersiffrorna mot Kärra skrevs till klara 34-22 (16-12) efter en imponerande andra halvlek.

Tyresös damer krossade GUIF, men herrarna kammade noll i Göteborg

Tyresö Handbolls dam- och herrlag i allsvenskan mötte olika öden i helgen. Damerna tog en storstilad hemmaseger mot GUIF från Eskilstuna med 30-20 (14-12) medan herrarna dessvärre föll nere i Göteborg mot Torslanda med 35-29 (16-13). Damerna är med segern uppe på andra plats i tabellen och herrlaget är tabellsexa.

12 besöker oss just nu