Elev åtalas för mordförsök på IES i Tyresö

Den 15-årige pojke som i början av januari knivskar två andra elever på Engelska skolan i Tyresö åtalas nu för mordförsök och grov misshandel. Pojken själv nekar till brott.

Av Robert Skölin
Publicerat 2019-02-21

Enligt stämningsansökan, som tidningen Mitt i Tyresö tagit del av, har den 15-årige eleven försökt döda en annan pojke i samma ålder genom att hugga eller skära honom med en kniv. Offret fick skador i ansiktet och i låret. Ytterligare en pojke knivskars och fick skador i armen.

Upprinnelsen ska vara en konflikt mellan pojkarna som startade under jullovet. Något rektorn tidigt bekräftade.

Många elever ska ha blivit vittnen till händelsen som beskrivs som ”tumultartad och blodig”, av en förälder som varit i kontakt med Vi i Tyresö.

15-åringen nekar till brott men ”vidgår delar av händelseförloppet”.

 – Min klient erkänner att han har misshandlat killarna, och det är väl inte helt orimligt att anse att den misshandeln är grov med tanke på att det har funnits ett tillhygge. Han förnekar mordförsök och menar att han inte har haft något uppsåt att beröva honom livet, vilket utredningen gör alldeles uppenbart, säger advokaten Nils Hillert till Mitt i.

Enligt vad Vi i Tyresö erfar ska den åtalade inte vara hemmahörande i Tyresö utan bara gå i skola här.Publicerat 2019-02-21
Uppdaterat 2019-02-21

FOTO: Polisen/FacebookFredrik knivhöggs på Engelska skolan i Tyresö

Fredrik Lissel, 16, blev knivhuggen av en annan jämnårig elev på Engelska skolan i Tyresö. För en vecka sedan föll domen som blev lägre än åklagaren yrkat på – grov misshandel i stället för försök till mord. I dag talar Fredrik och mamma Joanna ut i Aftonbladet. Joanna söker debatt om våldet i skolorna som hon tycker gått alldeles för långt. – Vi måste väcka fler vuxna att engagera sig. Varför har en 15-åring kniv med sig i skolan?

Flaten-mord: Obduktion klar – svar inväntas

Den rättsmedicinska undersökningen av de två kropparna, en kvinna och ett barn, som hittades i en hyrd skåpbil vid Flatenbadet för snart en vecka sedan är klar. Men ännu finns inga uppgifter om vad den visade.

7 besöker oss just nu