Ex-stjärnan blir ny tränare för Tyresö FF:s damlag

Tidigare skyttedrottningen Victoria Sandell tar över ansvaret för Tyresö FF:s damlag från och med säsongen 2019. Victoria Sandell kommer närmast från uppdraget som sportchef hos Elitföreningen Damfotboll. Avtalet sträcker sig över två år.

Av Robert Skölin
Publicerat 2018-09-28

Som spelare har Victoria Sandell (mer bekant som Victoria Svensson) hunnit med att vinna fyra SM-guld och silver i både EM och VM. Efter att karriären avslutades 2009 har hon bland annat verkat som sportchef i Djurgårdens IF och Elitföreningen Damfotboll.

Nästa stopp blir som tränare för Tyresö FF:s damlag. Hennes första uppdrag som ansvarig tränare. Inom ramen för detta kommer Sandell även att arbeta med föreningens långsiktiga satsning på att jämna ut fördelningen mellan tjejer och killar i föreningen, uppger man i ett pressmeddelande.

– Att Victoria ansluter till Tyresö FF är oerhört spännande och hennes ungdomliga profil passar perfekt in i föreningens ambitioner med att utveckla Tyresötjejer i sitt fotbollsutövande. Dessutom är det väldigt positivt att en person med hennes fotbollserfarenheter vill vara med på vår resa, ett gott betyg på att vi gör många bra saker i Tyresö FF, säger Tyresö FF:s ordförande Christer Themnér i en kommentar.

Tyresö FF:s damlag spelar i division 1 Södra Svealand och ligger på tredje plats med två omgångar kvar att spela.Publicerat 2018-09-28
Uppdaterat 2018-09-28

FOTO: Getty ImagesTre dagars fotbollsfest när NIC avgjordes

Under påskhelgen spelades Nordic Invitational Cup i Tyresö. En årligt återkommande fotbollscup för tjejer i 14-årsåldern där några av de bästa lagen i Norden möts – och vilken fotbollsfest det blev. Bra fotboll, vackert väder och ett mycket välplanerat genomförande. ”Jag har varit på cup i 15 år. Detta är det bästa arrangemanget någonsin”, kommenterade en ledare i ett av de gästande lagen.

Tyresö-lag kan vinna Tips-SM

Magnus Åkerberg och laget SV Seguro från Tyresö är klara för final i årets upplaga av Tips-SM. Från Stockholm har också laget Stigtomten med vänner kvalat in till finalen. Det står klart sedan den sista deltävlingen avgjordes förra helgen efter sex veckors intensivt tävlande. Det är andra gången laget går hela vägen till SM-final.

Hanviken upp i trean efter kvalseger

Den fina fotbollshösten i Tyresö kröntes i lördags med att även Hanvikens SK:s herrar klev upp en nivå i seriesystemet. Sedan tidigare är det ju klart att Tyresö FF går upp i tvåan efter serieseger och nu är alltså Hanviken klara för division 3 efter ett framgångsrikt kvalspel. Uppflyttningen säkrades via 2-0 hemma mot IK Viljan från Strängnäs.

10 besöker oss just nu