Folkfesten firar tio år

På lördag är det återigen dags för Tyresöfestivalen som i år 10-års jubilerar. Som vanligt är det ett fullspäckat program med aktiviteter, uppträdanden och upptåg för hela familjen.

Av Robert Skölin
Publicerat 2018-08-28

Klockan 12.00 sparkar den omåttligt populära festivalen igång och man håller på fram till 17-snåret. Under dagen presenterar sig det lokala föreningslivet på Föreningarnas dag och du har möjlighet att prova sånt som schack, scouting, gymnastik och kampsport. Är idrott inte något som intresserar kan du i stället lyssna på ”Tant-rapp” med Monica Wallstedt och teatergruppen Sceniora eller för den delen virka strumpbyxor med konstnär Iryna Hauska. Vidden av prova-på-saker är enorm.

För både små och stora barn visas familjeföreställningen Global Karneval av den interaktiva jazztrion Fri Luft. På området finns också en cirkusworkshop med Kulturbyrån Paradiso.

Panetoz stort dragplåster
Det blir även många musikaliska uppträdanden, för alla smaker. Bland annat sång av Funkisfestivalens deltagare: Perdaniel Söderlind, Linnea Johansson och Gerd Söderlind. Den stora höjdpunkten är annars besöket ifrån hiphop-gruppen Panetoz, kända för sina afrikanska rytmer. Panetoz spelar i samband med festivalens avslutning. Även Tyresö Jazz & Blues och Tyresö kulturskola är på plats och underhåller.

Invigning av parkourparken
Klockan 13.00 invigs den nya parkourparken bredvid Skatepark 135 längs Wättinge gårdsväg av kultur- och fritidsnämndens ordförande Lotta Stjernfeldt (M). I samband med detta blir det också parkouruppvisning.

Om du är nyfiken på att veta hur kommunen arbetar och utvecklas finns tjänstemän från olika kommunala förvaltningar att prata med. Även de politiska partierna är representerade.

För den som är sugen på något gott, eller bara har lite kurr i kistan, finns det fika och tilltugg på festivalområdet och det säljs mat från världens alla hörn.

Hela programmet för årets Tyresöfestival.Publicerat 2018-08-28
Uppdaterat 2018-08-28

FOTO: Press/United StageDet händer på Tyresöfestivalen

På lördag går Tyresöfestivalen av stapeln. Det blir underhållning, mat, marknad, uppvisningar och prova på-aktiviteter i massor. Här är programmet.

Laddad inför Tyresöfestivalen?

På lördag är det dags igen. Tyresöfestivalen arrangeras för åttonde året i rad och bjuder bland annat på världsartisten Mohombi med den oerhört smittsamma superhiten Bumpy ride, invigning av den nya stadsparken och föreningarnas dag med massor av prova på-aktiviteter.

Succé för Tyresöfestivalen i sensommarvärmen

I lördags var det för sjätte året i rad dags för Tyresöfestivalen. Det vackra och soliga sensommarvädret bidrog till att det var fullt av Tyresöbor på festivalen hela dagen. Tyresöfestivalen 2013 blev därmed en välbesökt succé. På plats fanns en lång rad föreningar, klubbar och partier dessutom bjöds det på underhållning från scenen av mer eller mindre kända personer.

7 besöker oss just nu