Frixos prisar kvinnligt entreprenörskap och mångfald

Sedan sin 70-årsdag den 22 oktober 2015 har Tyresöföretaget Fontana Foods grundare Frixos Papadopoulos årligen delat ut stipendium i syfte att främja entreprenörskapet i Sverige. Nu är 2018 års stipendiat korad.

Av Robert Skölin
Publicerat 2018-10-26

Frixos stiftelse ska hjälpa och inspirera entreprenörer att våga tro på sin sak och fortsätta utveckla sina idéer. Nu står det klart att årets stipendium om 45.000 kronor går till Stiftelsen Ester: En ideell stiftelse som erbjuder arbetslösa kvinnor med invandrarbakgrund en väg till eget företagande genom utbildning, coachning och vägledning.

– Vi på Stiftelsen Ester är enormt glada över att bli uppmärksammade för det arbete vi gör för kvinnor med utländsk bakgrund som lever i utanförskap men som har en målsättning att ta sig ur bidragsberoendet. Dessa medel kommer att användas till att stödja våra deltagare när de startar upp sina företag och därmed börjar resan mot ett eget liv med egen lön, säger Linn Ney, ansvarig för Stiftelsen Esters verksamhet i Stockholms län.

Stiftelsen Ester grundades 2012 av Sofia Altafi, Maria Borelius och Kerstin Thulin och drivs av att bryta utanförskap genom entreprenörskap och har en stark tro på den enskildes förmåga att förändra, men inser att ensam inte klarar allt.

– I år känns det extra speciellt att bidraget går till en organisation som hjälper kvinnor med utländsk bakgrund och som lever i utanförskap men som har en vilja och kraft att förverkliga sin dröm. För oavsett bakgrund eller start i livet kan det omöjliga bli verklighet. Precis så byggde min far upp Fontana. Det hade varit mycket svårare för dessa kvinnor utan Esters stöd. Vi önskar dessa framtida kvinnliga entreprenörer lycka till, säger Loizos Papadopoulos, styrelseordförande för Frixos insamlingsstiftelse.Publicerat 2018-10-26
Uppdaterat 2018-10-26

På bild: deltagare i stiftelsen Ester.

FOTO: Stiftelsen EsterInga artiklar hittades
9 besöker oss just nu