Fullt ös på niornas bal – men trist efterspel

Under gårdagskvällen var Tyresö Centrum fullt av finklädda tjejer och killar. Då hade niorna sin traditionella avslutningsbal.

Av Robert Skölin
Publicerat 2018-06-14

Feststämningen var hög hos eleverna när de samlades för sista gången. Efter att ha äntrat den klassiska röda mattan dansades och skålades det både vilt och friskt. Årets hemliga gästartister var hiphop-duon Medina bestående av Sami Rekik och Ali Jammali. Medina som släppt ett 15-tal album kickade igång festen med några av sina mest välkända låtar. Klackarna satt som limmade i taket.

Det hölls också många engagerade och upplyftande tal. Bland annat från skolkommunalrådet Anki Svensson (M) som önskade alla stort lycka till på sin fortsatta kunskapsresa, men först av allt en underbar sommar.

Balen som varje år anordnas av Tyresös fritidsgårdar och deras hängivna personal pågick till inpå småtimmarna.

Skadegörelse på Notholmen
Efter balen fortsatte ett antal festen ute på Notholmen, vilket blivit en form av tradition. Precis som förra året förorsakades dessvärre skadegörelse. På Café Notholmens Facebook-sida finns bilder över förstörelsen och ägarna Anette Berg och Pia Hedberg uppmanar nu föräldrar att tala med sina barn.Publicerat 2018-06-14
Uppdaterat 2018-06-14

FOTO: Susanne OlanderOrdningsomdömen i skolan kan vara på G – välkomnas av oppositionsrådet

Skriftliga omdömen i ordning kan snart bli verklighet för Sveriges elever i högstadiet och gymnasiet. I riksdagen finns en majoritet för det borgerliga förslaget som inte oväntat välkomnas av oppositionsrådet i Tyresö Anki Svensson (M). – Det är viktigt att föräldrarna får en indikation på hur deras barn sköter sig i skolan, säger hon i en kommentar till Vi i Tyresö.

Fem av sex Tyresöungdomar väljer bort Tyresö gymnasium

Tyresö gymnasium har det tufft, eller till och med mycket tufft. Elevantalet har mer än halverats sedan glansdagarna och programutbudet fortsätter att minska i takt med det allt lägre söktrycket. En ond spiral som är svår att bryta. Vi i Tyresö har tagit del av en unik kartläggning över skolans kräftgång.

M och KD-budget stärker både plånbok och välfärd

I onsdags sa riksdagen ja till Moderaternas och Kristdemokraternas förslag till statsbudget för 2019. Budgeten bygger på Alliansens reformagenda och innebär omfattande skattesänkningar för alla som jobbar och landets pensionärer. Men också fem välfärdsmiljarder och skarpa satsningar på polisen och försvaret.

11 besöker oss just nu