Fullt ös på niornas bal – men trist efterspel

Under gårdagskvällen var Tyresö Centrum fullt av finklädda tjejer och killar. Då hade niorna sin traditionella avslutningsbal.

Av Robert Skölin
Publicerat 2018-06-14

Feststämningen var hög hos eleverna när de samlades för sista gången. Efter att ha äntrat den klassiska röda mattan dansades och skålades det både vilt och friskt. Årets hemliga gästartister var hiphop-duon Medina bestående av Sami Rekik och Ali Jammali. Medina som släppt ett 15-tal album kickade igång festen med några av sina mest välkända låtar. Klackarna satt som limmade i taket.

Det hölls också många engagerade och upplyftande tal. Bland annat från skolkommunalrådet Anki Svensson (M) som önskade alla stort lycka till på sin fortsatta kunskapsresa, men först av allt en underbar sommar.

Balen som varje år anordnas av Tyresös fritidsgårdar och deras hängivna personal pågick till inpå småtimmarna.

Skadegörelse på Notholmen
Efter balen fortsatte ett antal festen ute på Notholmen, vilket blivit en form av tradition. Precis som förra året förorsakades dessvärre skadegörelse. På Café Notholmens Facebook-sida finns bilder över förstörelsen och ägarna Anette Berg och Pia Hedberg uppmanar nu föräldrar att tala med sina barn.Publicerat 2018-06-14
Uppdaterat 2018-06-14

FOTO: Susanne OlanderBarn, elever och föräldrar fortsatt nöjda

Barn och elever trivs generellt bra och föräldrarna är nöjda. Det visar resultaten av den årligen återkommande brukarenkäten som elever och föräldrar deltar i omfattande förskola, grundskola och fritidshem.

Nu går startskottet för nya Fornudden

Planen för utvecklingen av Fornudden har vunnit laga kraft och redan nästa vecka påbörjas upprustningen. Inom ett par år kommer här finnas både en mer ändamålsenlig skola och ett modernt vård- och omsorgsboende. Dessutom i direkt anslutning till en parkmiljö, som också den fått sig en rejäl ansiktslyftning.

18 besöker oss just nu