Glada miner när nya Tyresö Bouleplan invigdes

Under onsdagen invigdes den nya förbättrade bouleplanen i Amaryllisparken.

Av Robert Skölin
Publicerat 2018-06-13

För mindre än en månad sedan beslutade kommunens kultur- och fritidsnämnd att göra en ordentlig förbättring av bouleplanen i Amaryllisparken i Lindalen. Detta som ett led i att öka förutsättningarna för boulespelande i kommunen. Såväl för bouleföreningarna och pensionärsföreningarna som för den breda allmänheten.

I dag invigdes den nya boulearenan som fått namnet Tyresö Bouleplan. Den tidigare grusplanen har mätts upp och fått 16 nya banor som håller tävlingsstandard. Även grusunderlaget har bättrats på. På plats fanns representanter från Trollbäcken bouleklubb och Tyresö Petanq, de två stora pensionärsföreningarna SPF och PRO och många andra bouleälskare.

Stämningen var uppsluppen och god. Det fikades fika, snackades boule och självklart spelades det en hel del också.

– Banorna är kanonfina och jag har bara hört positiva tongångar. Det här är ett resultat av den nära dialog vi haft med de aktiva föreningarna. Förhoppningsvis kommer Tyresö Bouleplan att användas flitigt och locka till sig nya potentiella bouleutövare, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Lotta Stjernfeldt (M) som klippte bandet.

– Tillsammans med de nya banor som ska anläggas i Fornuddsparken innebär detta ett rejält lyft för boulesporten i Tyresö, fortsätter hon.

I en av de många premiärmatcherna tog sig kultur- och fritidsnämndens ordförande Lotta Stjernfeldt (M) och kommunens fritidskonsulent Stefan Fridén an ett mixat lag från SPF och PRO.

– Vi förlorade med 11-13 men det var en jämn match. Nästa gång vinner vi, säger Stjernfeldt med glimten i ögat.Publicerat 2018-06-13
Uppdaterat 2018-06-13

FOTO: Privat”Ny” boulearena i Amaryllisparken

Boulebanan i Amaryllisparken i Lindalen ska förbättras med nya banor och grusunderlag. Det beslutade kultur- och fritidsnämnden på sitt sammanträde tidigare i veckan.

20 besöker oss just nu