Här firar du midsommar i Tyresö

Midsommar står för dörren och i vanlig ordning verkar det bli ordentligt plaskväder. Men vad gör det så länge man får fira i gott sällskap? Inte ett dugg. Vi i Tyresö listar två traditionella midsommarevenemang i Tyresö som bara måste besökas.

Av Robert Skölin
Publicerat 2018-06-21

Tyresö slott 22/6 kl: 12.00-16.30 (arr: Söders-Orientering)
Vid ärorika Tyresö slott bjuds det i Slottsparken på ett av Sveriges mest populära midsommarfiranden. Tillsammans med flera tusen andra midsommaraftonsfirare kan du vara med och klä och sedan dansa runt stången till spelmännens ljuva toner och fika i den idylliska parken. På plats finns även försäljning av sedvanligt kioskutbud, grill med korv och hamburgare, lotteriförsäljning med mera. Men nubben, sillen och färskpotatisen får du ta med dig själv.

Solsäter i Skälsätra 22-23/6 kl: 12.00-18.00/12.00-16.00 (arr: Kulturella folkdansgillet)
Här hittar du allt som hör midsommar till med dans kring stången, tombola, fika, kiosk och mycket plats för picknick. Men också visning av stugan Solsäter, femkamp och pilkastning samt fiskdamm och sagosmysterium för barnen. Firandet pågår i dagarna två.Publicerat 2018-06-21
Uppdaterat 2018-06-21Premiär för hästfest på Tyresö slott

Shetlandsponnys, lusitanos, islandshästar och Dressyrardennern Torsten. Hästar av alla de slag fyller parken vid Tyresö slott helgen den 16-17 september. Hästfest på Tyresö slott är ett friluftsevenemang för alla åldrar med hästen i fokus och grande finale för Nordiska museets sommarsäsong på Tyresö slott.

Nordiska Museet villiga satsa på Tyresö slott

Det har varit fina besökssiffror vid Tyresö slott och i slottsparken under sommaren och hösten i år. Det visar de mätningar som görs via de nya besöksräknare som slottets ägare Nordiska Museet installerat i parken. Museet är nu villigt att satsa mer resurser i Tyresö och skapa mer aktiviteter och händelser i slottsområdet.

Här kommer det att dansas runt stången

Midsommar står inför dörren och i vanlig ordning verkar det bli ordentligt plaskväder. Men vad gör det så länge man får fira i gott sällskap? Inte ett dugg. Vi i Tyresö listar här två traditionella midsommarevenemang i Tyresö som bara måste besökas.

22 besöker oss just nu