Här kommer det att dansas runt stången

Midsommar står inför dörren och i vanlig ordning verkar det bli ordentligt plaskväder. Men vad gör det så länge man får fira i gott sällskap? Inte ett dugg. Vi i Tyresö listar här två traditionella midsommarevenemang i Tyresö som bara måste besökas.

Av Robert Skölin
Publicerat 2016-06-23

Tyresö slott kl: 12.00-16.30 (arr: Söders-Orientering)
Vid ärorika Tyresö slott bjuds det i Slottsparken på ett av Sveriges mest populära midsommarfiranden. Tillsammans med flera tusen andra midsommaraftonsfirare kan du vara med och klä stången för att sedan dansa runt den till spelmännens ljuva toner eller fika i den idylliska parken. På plats finns även försäljning av sedvanligt kioskutbud, grill med korv och hamburgare, lotteriförsäljning med mera. Men nubben, sillen och färskpotatisen får du ta med dig själv.

Solsäter i Skälsätra 19-20/6 kl: 12.00-18.00/12.00-16.00 (arr: Kulturella folkdansgillet)
Här hittar du allt som hör midsommar till med dans kring stången, lotterier, fika, kiosk och mycket plats för picknick. Men också visning av stugan Solsäter och roliga aktiviteter för barnen. Firandet pågår i dagarna två.
Publicerat 2016-06-23
Uppdaterat 2016-06-23Premiär för hästfest på Tyresö slott

Shetlandsponnys, lusitanos, islandshästar och Dressyrardennern Torsten. Hästar av alla de slag fyller parken vid Tyresö slott helgen den 16-17 september. Hästfest på Tyresö slott är ett friluftsevenemang för alla åldrar med hästen i fokus och grande finale för Nordiska museets sommarsäsong på Tyresö slott.

Nordiska Museet villiga satsa på Tyresö slott

Det har varit fina besökssiffror vid Tyresö slott och i slottsparken under sommaren och hösten i år. Det visar de mätningar som görs via de nya besöksräknare som slottets ägare Nordiska Museet installerat i parken. Museet är nu villigt att satsa mer resurser i Tyresö och skapa mer aktiviteter och händelser i slottsområdet.

Tyresö slott öppnar för säsongen

Tyresö slott har öppnat för säsongen – ett givet utflyktsmål för att fika, bada, picknicka och uppleva svunna tider. Sommarens fokus på Tyresö slott är berättelsen om människorna som levde där under tidigt 1900-tal. Nordiska museet lyfter fram en Downton Abbey-liknande historia genom en ny katalog, familjefotografier och arkivbilder.

7 besöker oss just nu