Hanviken upp i trean efter kvalseger

Den fina fotbollshösten i Tyresö kröntes i lördags med att även Hanvikens SK:s herrar klev upp en nivå i seriesystemet. Sedan tidigare är det ju klart att Tyresö FF går upp i tvåan efter serieseger och nu är alltså Hanviken klara för division 3 efter ett framgångsrikt kvalspel. Uppflyttningen säkrades via 2-0 hemma mot IK Viljan från Strängnäs.

Av Fredrik Saweståhl
Publicerat 2018-10-29

Efter att ha slutat på andra plats i division 4 mellersta Stockholm fick Hanviken spela kval till trean mot IFK Tumba, Järla IF och IK Viljan. En utmaning som Hanviken löste på bästa sätt. Vinst hemma mot Tumba med 2-0, 1-1 borta mot Järla och så slutligen seger i den avgörande matchen hemma mot IK Viljan.

LÄS MER: Succén fullbordad – Tyresö FF klara för division 2

De 224 åskådarna som fanns på plats på Trollbäckens IP i lördags fick se ett mål i vardera halvleken. Mattias Östberg nickade in 1-0 i 25:e minuten och Mossadiq Zekria avgjorde med sitt 2-0 i minut 61. Hanviken vann därmed kvalgruppen på sju poäng.

Nästa säsong väntar nu spel i division 3.Publicerat 2018-10-29
Uppdaterat 2018-10-29Tyresö-lag kan vinna Tips-SM

Magnus Åkerberg och laget SV Seguro från Tyresö är klara för final i årets upplaga av Tips-SM. Från Stockholm har också laget Stigtomten med vänner kvalat in till finalen. Det står klart sedan den sista deltävlingen avgjordes förra helgen efter sex veckors intensivt tävlande. Det är andra gången laget går hela vägen till SM-final.

Succén fullbordad – Tyresö FF klara för division 2

Tyresö FF:s herrar höll för trycket och vann den avslutande matchen i division 3 Södra Svealand och blev därmed seriesegrare och tar nu steget upp i division 2 till säsongen 2019. Tyresö FF har gjort en strålande säsong och bara förlorat två av 20 matcher och vinner serien på 48 poäng, 1 poäng före Stockholm Internazionale.

Tyresö FF nära uppflyttning till tvåan

Tyresö FF:s herrar leder division 3 södra Svealand med en match kvar att spela efter att i helgen ha besegrat serietrean Enhörna med 3-2 (2-1) hemma på Tyresövallen. Vinst i sista omgången mot Tullinge Triangel nästa helg garanterar uppflyttning till division 2. En välkommen fotbollsframgång då inget herrlag från Tyresö varit uppe på den nivån på många år.

30 besöker oss just nu