Hundar förgiftade i Tyresö – kommunen varnar

Flertalet hundar i Tyresö har blivit sjuka efter att ha fått i sig förgiftat livsmedel och pulver. Några har till och med dött. Nu vill kommunen göra alla hundägare vaksamma på djurplågeriet.

Av Robert Skölin
Publicerat 2019-01-14

Kommunen går i dag ut med en varning om flera fall av giftspetsad mat utmed promenadstråken. Bakgrunden ska vara att någon tröttnat på att hundägare inte tar upp efter sina hundar. Hotbrev har skickats och förgiftad mat såsom kötbullar och bröd har lagts ut med resultatet att hundar insjuknat och till och med dött. De giftiga livsmedlen har funnits vid Bansjöslingan, Alléplan, Fornuddsparken, Gudöterassen och Hanviken.

Har du hört eller sett något? Skriv till robert@viityreso.se.

För snart fem år sedan rapporterade Vi i Tyresö om hur någon preparerat kött med gift i Krusboda. 
Publicerat 2019-01-14
Uppdaterat 2019-01-14Nu byggs både hundrastgård och hundhinderbana

Många hundägare i Tyresö har under en längre tid suktat efter en rastgård där hundar kan springa lösa utan att störa någon. Närmsta rastgård finns i dag i Vendelsö, Haninge. Men nu skrider Tyresö kommun till verket och anlägger både en rastgård och en hinderbana.

Alliansen vill anlägga en hundrastgård

Alliansen har tidigare inte varit helt förtjust i idén att anlägga en hundrastgård. Men efter samtal med flera hundägare har kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M) nu ändrat sig.

9 besöker oss just nu