Jenny Puronne kan bli världsmästare i fotografering

Sverige har gått vidare till VM-final i fotografering, World Photographic Cup. Fem bidrag från fyra svenska fotografer har valts ut bland över 500 internationella bidrag. En av svenskarna är Jenny Puronne som driver Slottstudion.

Av Robert Skölin
Publicerat 2018-01-31

60 fotografer gör upp i finalen i tävlingen World Photographic Cup – världsmästerskapen i fotografering – som avgörs på Sea World i Australien i maj.

Av dessa är fyra svenskar; Andreas Varro från Örebro med två bidrag i kategorierna Kommersiell och Digital Illustration. Jenny Puronne från Tyresö och Laila Villebäck från Linköping i kategorin Porträtt. Ulrich Schulte, Södertälje, i kategorin Dokumentär fotografi. Lagledare är Terri Lindholm från Tullinge.

World Photographic Cup är en tävling för yrkesverksamma fotografer och tävlingen är både individuell och en lagtävling. Varje bild bedöms med poäng efter en internationell tävlingsstandard av en jury. 30 lag och länder är med och tävlar om äran, medaljer i 6 olika kategorier men även om ett lagpris som går till det lag som har högst totalpoäng. Första delmomentet i tävlingen där Sverige gick vidare till final hölls den 15 januari 2018 på Grand Imaging Awards, Nashville i USA och nu ska det hela alltså avgöras den 5 maj på WPC Awards Cermony, Sea World i Australien.

Jenny Puronne är en av Sveriges mest prisade fotografer och är specialiserad på porträtt, barn och bröllopsfoto. I årets upplaga av Porträtt-SM tog hon hem pris för årets bild och blev totaltvåa.

– Det är fantastiskt roligt att blivit uttagen till det svenska landslaget i World photographic cup. Av världens bidrag kom min bild Young inside bland tio i topp i porträtt. Det känns otroligt stort och en vinst i sig. Sverige har i år fått hela fem bidrag med i topp tio för första gången, vi höjer kvaliteten från år till år och är nu med och fightas i den absoluta världstoppen. Det är väldigt roligt och jag trodde aldrig att jag skulle få bära en landslagströja och vara i VM-final, säger hon och fortsätter;

– Eftersom jag älskar resor och andra kulturer är min dröm att få resa i världen och fotografera porträtt. Jag hoppas att detta kommer att öppna den dörren för mig.

Vi i Tyresö önskar Jenny och det svenska landslaget stort lycka till i VM-finalen.Publicerat 2018-01-31
Uppdaterat 2018-01-31

Jennys bidrag i tävlingen heter “Young inside”


Jennys bidrag i tävlingen heter59 besöker oss just nu