Jimmy hjälper till i jordbävningsdrabbat Indonesien – ber om donationer

Flera jordbävningar och åtskilliga efterskalv har slagit hårt mot Indonesiens öområden den senaste tiden. Jimmy Fougner, 36, befinner sig i området och har tagit ett stort ansvar med att förse dem drabbade med mat, vatten och mediciner. Men pengarna som han samlat in börjar sina. Mer hjälp utifrån behövs.

Av Robert Skölin
Publicerat 2018-08-13

För två veckor sedan drabbades Lombok/Gili-öarna i Indonesien av en jordbävning som mätte 6.4 på richterskalan, en vecka senare kom ett på 7.0 och därefter flertalet efterskalv som har varit över 5.1.

Resultatet? Nära 400.000 hemlösa, över 14.000 skadade och 387 döda – hitintills. Förödelsen är enorm.

På plats finns Jimmy Fougner, 36, född och uppvuxen i Tyresö men numera bosatt i Sköndal med familj. Han klarade sig oskadd från skalven men i stället för att ta sig till en tryggare plats har Jimmy stannat kvar och engagerat sig i räddningsarbetet. En viktig del i detta har varit att söka donationer.

”Jag har aldrig bett om något annat tidigare men efter att ha varit på plats och upplevt allt så känner jag inte att det finns något annat att göra nu än att hjälpa till så mycket jag kan. Nu behöver jag verkligen din hjälp. Om du kan, snälla var generös och DONERA!!!", är ett av många inlägg han skrivit på Facebook.

Hittills har Jimmy lyckats samla in 75.000 kronor. Pengar som gått till åtskilliga lastbilstransporter med medicin, mat, vatten, tält, filtar, barnmat och andra nödvändigheter som behövs för att överleva. En del har han också tagit ur egen ficka.

Jimmy är tacksam för alla donationer som strömmat in. Men katastrofen är långt ifrån över. Det behövs fortsatt mycket hjälp för att bara klara av det mest akuta, därefter återstår allt arbete med att bygga upp samhället och återgå till någon form av vardag igen.

”Om du kan, snälla var generös och DONERA!!! 200kr räcker till 25kg ris, 100L färskvatten, 4st filtar och 1st tält. 500kr räcker till 25kg ris, 100L färskvatten, 4st filtar, 1st tält, köksartiklar och sanitetsprodukter för en familj.”, skriver han vidare på Facebook i det allra senaste inlägget.

Tyresömoderaterna donerar
Moderaterna i Tyresö som äger tidningen Vi i Tyresö har beslutat att donera 300 kronor och uppmuntrar nu fler organisationer, företag och privatpersoner att göra detsamma.

–  Det är 300 kronor som vi med glädje tar från valfonden. Det kanske blir några färre flygblad men när man vet att ett liv kan räddas finns det inga betänkligheter. Och även om Jimmy i dag bor utanför kommunen är Tyresö-andan stark. Vi hjälper varandra, säger Tyresömoderaternas ordförande Peter Freij och fortsätter;

– För oss är det här självklart och jag hoppas att fler följer efter. Mina tankar finns hos dem drabbade.

Hur bidrar du? Snabbaste sättet att skänka pengar är:

Swish - 0735330073
PayPal - fougnerjimmy@gmail.com
SEB - 5226 00 882 95
Swedbank - 8327-9, 693 842 778-5
ICA - 9272-279 903 0
 Publicerat 2018-08-13
Uppdaterat 2018-08-13Skölin lämnar som chefredaktör

Vi i Tyresös chefredaktör sedan mer än sex år tillbaka, 36-årige Robert Skölin, är på väg att lämna sin post. – Jag har lagt ner hela min själ i tidningen och det har inte varit ett lätt beslut. Men allt har sin tid och jag är övertygad om att Vi i Tyresö går en ljus framtid till mötes även utan mig, säger han.

Nu ska brotävlingen avgöras

Beslutet om att bygga en bro över Nyforsviken har varit en mycket infekterad politisk strid men går alltjämt vidare planenligt. Just nu hålls en arkitekttävling där du som Tyresöbo kan vara med och rösta fram den finaste skapelsen. Priset till vinnaren? Minst 350.000 kronor.

Här är smockan på alla bilister i Tyresö

Morgon och eftermiddag ringlar sig köerna långa på Tyresös största trafikinfarkt – Tyresövägen. Det tredje körfält som är i full färd att byggas är det många som längtar efter. Men nu kommer ett chockartat besked från den nya politiska ledningen: Du som är bilförare väntar i onödan.

M, C och KD: Stålbad för god ekonomi och återställd skatt

Partierna i Tyresö vill skära i central administration för att stabilisera kommunens ekonomi. Somliga mer än andra. M, C och KD vill kapa kostnaderna så mycket att man också kan finansiera en återställning av skatten. – Det är en fråga om prioriteringar, säger oppositionsrådet Anki Svensson (M).

18 besöker oss just nu