Julmarknaden på Lilla Tyresö firar 20 år

Julen närmar sig kanske snabbare än vad man tror ibland. Med julen följer en lång rad traditioner och helgen 1-2 december firar en av dessa traditioner 20-års jubileum. Det är julmarknaden vid Prinsvillan på Lilla Tyresö som nu slår upp sina portar för 20:e året i rad. Marknaden är ett av de största årliga arrangemangen som finns i Tyresö och lockar tusentals besökare.

Av Redaktionen
Publicerat 2011-01-01

OBS: Denna artikel är från 2011.

2017 års julmarknad på Lilla Tyresö äger rum 2-3 december kl: 10-16. För mer information, se Lilla Tyresös hemsida lillatyreso.se.


Årets marknad hålls alltså helgen 1-2 december och som vanligt är det området utanför Prinsvillan och Lilla Tyresö som används. Lilla Tyresö ligger bredvid Tyresö Kyrka och Tyresö Slott. Under marknadsdagarna kan man som besökare botanisera runt bland de 52 olika marknadsstånden och köpa både julklappar och godsaker att äta före, under och efter jul. Som sig bör på en julmarknad erbjuds det försäljning av hantverk som tomtar, stickade vantar och mössor, rökt kött, hemgjord sylt, julkransar, marsipan, godis och korv och mycket mera. Under marknadshelgen hålls det dessutom öppet ett café inne i själva Prinsvillan där besökare kan värma sig.
Publicerat 2011-01-01
Uppdaterat 2017-11-03Julen står för dörren i Tyresö

Sång, marknad, pyssel och knåp. Ja det är mycket som väntar när det lackar mot julen i Tyresö. Här är alla aktiviteterna och evenemangen som får dig att komma i ordentlig julstämning.

Premiär för hästfest på Tyresö slott

Shetlandsponnys, lusitanos, islandshästar och Dressyrardennern Torsten. Hästar av alla de slag fyller parken vid Tyresö slott helgen den 16-17 september. Hästfest på Tyresö slott är ett friluftsevenemang för alla åldrar med hästen i fokus och grande finale för Nordiska museets sommarsäsong på Tyresö slott.

16 besöker oss just nu