Just nu: Lägenhet brinner

Det brinner i en lägenhet i Tyresö. Räddningstjänst från tre stationer är på plats och släcker.

Av Robert Skölin
Publicerat 2017-12-06

Larmet om lägenhetsbranden inkom vid 10.30-tiden. 

​– Initialt kom uppgifter om att det slog lågor ut ur fönstret, men det visade sig inte stämma. När vi kom fram verkar det som att det har brunnit lokalt i lägenheten. Vi är där och släcker, säger Lars-Åke Stevelind, operativ chef vid Södertörns brandförsvarsförbund till Expressen.

En person befann sig i lägenheten och skadeläget är oklart. Personen har nu förts till sjukhus.

– En person har förts till sjukhus. Det ska finnas liten spridningsrisk, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen till Expressen.
Publicerat 2017-12-06
Uppdaterat 2017-12-06Våldsam villabrand i Tyresö

Vid 15-tiden på måndagen fick räddningstjänsten larm om en villabrand i Tyresö. Inga personer ska vara skadade men två har fått åka till sjukhus för kontroll.

Var femte stockholmare har glömt att släcka levande ljus

Invånarna i Stockholms län glömmer ofta bort vanliga säkerhetsåtgärder för att undvika brand, som att släcka levande ljus eller lämna spisplattorna på när de lämnar hemmet. Det framgår av den nya nationella undersökningen "Svenskarna & trygghet 2018", genomförd av Kantar Sifo på uppdrag av larmföretaget Verisure.

Brand i Tyresta nationalpark

Den senaste tidens värmebölja har gjort det mycket torrt i skog och mark och på flera håll i Sverige brinner det. Sedan i går kväll även i Tyresta Nationalpark.

11 besöker oss just nu