Klart för ytterligare en vårdcentral i Tyresö

En ny vårdcentral kommer att öppna i centrala Tyresö.

Av Robert Skölin
Publicerat 2019-02-08

På adressen Bollmoravägen 24, bara ett stenkast från Bollmora vårdcentral, kommer en ny vårdcentral att öppna. Det blev klart under onsdagen när landstinget gav grönt ljus.

Företaget som ligger bakom etableringen är nystartat och heter Tyresö Folkets Vårdcentral AB. I styrelsen sitter bland annat Björn Taubert, husläkare i Tyresö sedan 20 år tillbaka. Det är också Taubert som agerat kontaktperson för ansökan.

I sin granskning anmärker dock landstinget på att lokalerna i dagsläget inte fullt ut uppfyller kraven avseende god vårdhygien. Innan vårdcentralen öppnar behöver därför vissa åtgärder göras. Bland annat handlar det om installation av tvättställ och automatiska dörröppnare i alla mottagningsrum. 

Snart öppnar vårdcentral i Strand
Sedan tidigare är det klart att en ny vårdcentral – Riddarens – ska öppna i Tyresö Strand. Den första vårdcentralen i Strand-området och den östra kommunhalvan. Öppningen har dock blivit försenad på grund av entreprenadarbete. Det senaste beskedet är att Riddarens slår upp portarna på Videvägen 76 den 18 februari.

LÄS MER: Saweståhl (M): “Här öppnar snart en ny vårdcentral i Tyresö”Publicerat 2019-02-08
Uppdaterat 2019-02-0811 besöker oss just nu