Kommunen dementerar socialdemokratisk ryktesspridning om Sofiebergsskolan

Socialdemokraterna hävdar att Sofiebergsskolan kommer att läggas ner. Men det stämmer inte. – Det finns i dagsläget inga planer på att lägga ner Sofiebergsskolan, säger barn- och utbildningsförvaltningens chef, Monika Larsson.

Av Robert Skölin
Publicerat 2018-09-04

Genom flygblad, sociala medier och i den egna tidningen Tyresö Nyheter har Socialdemokraterna på senare tid envist hävdat att Sofiebergsskolan kommer att läggas ner och att man själva är garanten för att så inte blir fallet.

Föräldrar och personal har reagerat på detta och hört av sig till ansvariga på kommunen som nu dementerar påståendet å det starkaste. Tvärtom menar man att det behövs fler skolplatser i Trollbäcken för att långsiktigt tillgodose behoven och att Sofiebergsskolan då är nödvändig.

– Det finns i dagsläget inga planer på att lägga ner Sofiebergsskolan. Den är tillsammans med nya Fornuddens skola nödvändig för att det ska finnas plats för alla elever i Trollbäcken, säger barn- och utbildningsförvaltningens chef, Monika Larsson, i ett uttalande från kommunen som även lagts upp på Facebook.

Hon fortsätter:

– Vi beklagar ryktesspridningen och hoppas att den felaktiga informationen inte lett till oro hos elever, föräldrar eller medarbetare.Upprepas för tredje valet i rad
Hos Moderaterna är man starkt kritiska till sättet Socialdemokraterna kampanjar på. I förra veckan blev det känt att Socialdemokraterna satt upp en affisch på innergården till Björkbackens äldreboende och att en valarbetare spridit valmaterial på boendet för sjuka och dementa.

LÄS MER: Socialdemokraterna spred valpropaganda på äldreboende i Tyresö

Partiets högst diskutabla metoder att vinna väljare på har också omskrivits nationellt och i flertalet andra kommuner. Bland annat har den borgerliga opinionsbildaren Rebecca Weidemo Uvell granskat och redovisat Socialdemokraternas agerande under valrörelsen.

När nu även detta kom till Tyresömoderaternas kännedom blev reaktionen kraftig. Kanske också för att det inte är första gången Socialdemokraterna försöker slå mynt av det fabricerade förslaget.

”Sofiebergsskolan ska INTE läggas ner. Socialdemokraterna har nu påstått detta 2010, 2014 och nu igen 2018. Det var fel 2010. Det var fel 2014 och det är fel 2018. Det gör mig ledsen att ett parti på det här sättet försöker skrämma elever, föräldrar och personal för egen vinning.”, skriver kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M) på sin privata Facebook-sida.Publicerat 2018-09-04
Uppdaterat 2018-09-04

FOTO: Tyresö kommunOrdningsomdömen i skolan kan vara på G – välkomnas av oppositionsrådet

Skriftliga omdömen i ordning kan snart bli verklighet för Sveriges elever i högstadiet och gymnasiet. I riksdagen finns en majoritet för det borgerliga förslaget som inte oväntat välkomnas av oppositionsrådet i Tyresö Anki Svensson (M). – Det är viktigt att föräldrarna får en indikation på hur deras barn sköter sig i skolan, säger hon i en kommentar till Vi i Tyresö.

Fem av sex Tyresöungdomar väljer bort Tyresö gymnasium

Tyresö gymnasium har det tufft, eller till och med mycket tufft. Elevantalet har mer än halverats sedan glansdagarna och programutbudet fortsätter att minska i takt med det allt lägre söktrycket. En ond spiral som är svår att bryta. Vi i Tyresö har tagit del av en unik kartläggning över skolans kräftgång.

M och KD-budget stärker både plånbok och välfärd

I onsdags sa riksdagen ja till Moderaternas och Kristdemokraternas förslag till statsbudget för 2019. Budgeten bygger på Alliansens reformagenda och innebär omfattande skattesänkningar för alla som jobbar och landets pensionärer. Men också fem välfärdsmiljarder och skarpa satsningar på polisen och försvaret.

9 besöker oss just nu