19 januari 2022

NYHETER

Kommunen dementerar socialdemokratisk ryktesspridning om Sofiebergsskolan

Socialdemokraterna hävdar att Sofiebergsskolan kommer att läggas ner. Men det stämmer inte. – Det finns i dagsläget inga planer på att lägga ner Sofiebergsskolan, säger barn- och utbildningsförvaltningens chef, Monika Larsson.
image
Foto: Tyresö kommun
Redaktionen
  • Publicerat: 2018-09-04

  • |
  • Uppdaterat: 2020-11-22

Denna artikel är publicerad 2018 och kan därför vara inaktuell!


[ANNONS]

Genom flygblad, sociala medier och i den egna tidningen Tyresö Nyheter har Socialdemokraterna på senare tid envist hävdat att Sofiebergsskolan kommer att läggas ner och att man själva är garanten för att så inte blir fallet.

Föräldrar och personal har reagerat på detta och hört av sig till ansvariga på kommunen som nu dementerar påståendet å det starkaste. Tvärtom menar man att det behövs fler skolplatser i Trollbäcken för att långsiktigt tillgodose behoven och att Sofiebergsskolan då är nödvändig.

– Det finns i dagsläget inga planer på att lägga ner Sofiebergsskolan. Den är tillsammans med nya Fornuddens skola nödvändig för att det ska finnas plats för alla elever i Trollbäcken, säger barn- och utbildningsförvaltningens chef, Monika Larsson, i ett uttalande från kommunen som även lagts upp på Facebook.

Hon fortsätter:

– Vi beklagar ryktesspridningen och hoppas att den felaktiga informationen inte lett till oro hos elever, föräldrar eller medarbetare.Upprepas för tredje valet i rad
Hos Moderaterna är man starkt kritiska till sättet Socialdemokraterna kampanjar på. I förra veckan blev det känt att Socialdemokraterna satt upp en affisch på innergården till Björkbackens äldreboende och att en valarbetare spridit valmaterial på boendet för sjuka och dementa.

LÄS MER: Socialdemokraterna spred valpropaganda på äldreboende i Tyresö

Partiets högst diskutabla metoder att vinna väljare på har också omskrivits nationellt och i flertalet andra kommuner. Bland annat har den borgerliga opinionsbildaren Rebecca Weidemo Uvell granskat och redovisat Socialdemokraternas agerande under valrörelsen.

När nu även detta kom till Tyresömoderaternas kännedom blev reaktionen kraftig. Kanske också för att det inte är första gången Socialdemokraterna försöker slå mynt av det fabricerade förslaget.

”Sofiebergsskolan ska INTE läggas ner. Socialdemokraterna har nu påstått detta 2010, 2014 och nu igen 2018. Det var fel 2010. Det var fel 2014 och det är fel 2018. Det gör mig ledsen att ett parti på det här sättet försöker skrämma elever, föräldrar och personal för egen vinning.”, skriver kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M) på sin privata Facebook-sida.

[ANNONS]

Höghus i Amaryllisparken

Stödjer du en detaljplan som skulle medge byggandet av ett 6-våningshus i amaryllisparken?


Mer information