Kommunen ersätter halva lönen för sommarjobbare i år igen

För fjärde året i rad erbjuder Tyresö kommun arbetsgivare som anställer sommarjobbare ersättning motsvarande halva lönen.

Av Robert Skölin
Publicerat 2018-02-20

För tre år sedan testade Tyresö kommun ett nytt koncept för att få fler arbetsgivare, såväl privata som offentliga, att anställa unga sommarjobbare i åldern 16-17. Modellen går ut på att kommunen finansierar halva lönen. Detta då man av erfarenhet vet att ekonomi och risktagande är de största hindren till nyanställningar. Inte minst gäller det unga människor, utan tidigare arbetserfarenhet. Utfallet blev positivt och 2018 blir alltså fjärde raka året man väljer att tillämpa den nya modellen.

Ansvaret att söka jobb vilar på den unge själv men den som vill kan också genom kommunen få hjälp att komma i kontakt med lokala arbetsgivare, eller för den delen få råd och tips i sitt sökande.

För mer information om hur du som sommarjobbare eller arbetsgivare går tillväga, se Jobbportalen på tyreso.se.Publicerat 2018-02-20
Uppdaterat 2018-02-20Skola och förskola prioriteras i Alliansens budget för 2019

Alliansen i Tyresö har lagt fram sin budget för 2019. Budgeten innehåller en tydlig prioritering av skola och förskola men är i övrigt ekonomiskt stram. – Det är en del i vårt långsiktiga arbete att förbättra ekonomin och höja resultatnivåerna, säger kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M).

Så har bostadspriserna utvecklats historiskt

Trots en prisnedgång det senaste halvåret har den svenska bostadsmarknaden utvecklats urstarkt de senaste 20 åren - och Tyresö är verkligen inget undantag. Detta visar en kartläggning av Svensk Fastighetsförmedling.

Rejält plus i kassan för Tyresö kommun

För tjugoförsta året i rad lämnar Tyresö kommun ett bokslut med överskott. I år är det dessutom ordentligt med ett plus om hela 84 miljoner. – Om kommunen ska fortsätta leverera bra verksamhet till invånarna till en rimlig skattekostnad är det nödvändigt med överskott, säger kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M) i en kommentar.

13 besöker oss just nu