Kommunen: Stoppa streetracingen i Skrubba nu!

Tyresö kommun kräver att Polisen och Stockholms stad omedelbart vidtar nödvändiga åtgärder för att få stopp på den illegala streetracing-verksamheten som bedrivs i Skrubba-området.

Av Robert Skölin
Publicerat 2017-11-01

Företag i Skrubba och boende i Tyresö har länge klagat på de risker och de störningar den olagliga verksamheten medför. Omfattningen av problemet har ökat under sommaren och hösten 2017 och klagomålen har blivit fler.

– Det är helt oacceptabelt att boende i Tyresö och Tyresöföretagare utsätts för stora störningar och risker genom den här olagliga verksamheten och att vare sig Polisen eller Stockholms stad verkar bry sig eller ta problemet på allvar, säger Fredrik Saweståhl (M), kommunstyrelsens ordförande i Tyresö.

Tyresö kommun har genom åren på olika sätt jobbat aktivt med fysiska insatser i gatusystemet för att minska och stoppa streetracing och annan buskörning. De problem som fanns på Tyresövägen med racing har byggts bort och drifting i rondeller minskats genom att linjer målats för att bilar som försöker ska tappa kontrollen. Kommunen ser löpande också över var det behövs farthinder och andra fartdämpande åtgärder för att minska möjligheten för att gator och vägar används som lekplatser för bildrullar.

– Vi har verkligen försökt jobba med att minska de här problemen i Tyresö och det är därför minst sagt trist att Stockholm istället förvandlas till en lekplats för oansvariga förare. Vi kräver att Stockholms stad tar det här problemet på allvar. Bara för att Skrubba ligger utom synhåll från stadshuset och från stadsdelsnämnden i Skarpnäck kan de inte ignorera problemet. Staden och Polisen måste agera innan det spårar ur helt, avslutar Fredrik Saweståhl (M), kommunstyrelsens ordförande i Tyresö.Publicerat 2017-11-01
Uppdaterat 2018-04-10

Håller du med Tyresö kommun?
Nytt narkotikatillslag i Tyresö

I fredags i förra veckan gjorde polisen en ny raid mot droghandeln i Tyresö – och det med framgång. "En större mängd narkotika togs i beslag, både cannabis och kokain", skriver polisen på Facebook.

14 besöker oss just nu