Kommunens Servicecenter firade 10 år

Servicecenter som servar Tyresöborna med information och rådgivning 10 års jubilerar. Under torsdagen fanns man på plats i Tyresö Centrum och bjöd på tårta.

Av Robert Skölin
Publicerat 2018-02-15

”Kom och säg hej, ställ en fråga eller varför inte delta i vårt quiz om Servicecenter. Vill du ha en bit tårta är du välkommen in till oss på Servicecenter, via entrén till kommunhuset.”, så presenterades dagens event som hölls kl 12-18.

Och visst var det många som tog tillfället i akt att ställa frågor, delta i quizet men naturligtvis också mumsa på tårta. När Vi i Tyresö besökte montern så var det fullt av folk och chefen för Servicecenter Thomas Halvarsson var nöjd.

–  Vårt uppdrag är att med hög tillgänglighet informera och vara behjälpliga för Tyresöborna. Att det behovet finns och att vårt arbete uppskattas, ja det är detta ett bra kvitto på. Det är fullt pådrag och många nyfikna kommer fram, säger han.

Går det åt mycket tårta?

–  Det kan du ge dig på, säger Halvarsson och skrattar.

Kommunalrådet Anki Svensson (M) passade också på att titta förbi och hon betonar vikten av Servicecenters verksamhet.

–  Tyresöborna är våra uppdragsgivare och för oss är det jätteviktigt att Servicecenter präglas av medborgarfokus, stark servicekänsla och gott bemötande. Förutom att ge information och vägledning är det också ett skyltfönster för kommunen, säger hon.

Vi i Tyresö uppmärksammade Servicecenter så sent som för några månader sedan. Detta efter att man fått toppbetyg av Tyresöborna i en ny undersökning. Resultaten låg klart över snittet för landets kommuner.

– Vi är givetvis väldigt stolta över resultatet. Det här visar att våra ansträngningar ger resultat, sade Thomas Halvarsson då och pekade på det långsiktiga arbetet med att göra information och rådgivning mer tillgänglig.Publicerat 2018-02-15
Uppdaterat 2018-02-15

FOTO: Robert SkölinRejält plus i kassan för Tyresö kommun

För tjugoförsta året i rad lämnar Tyresö kommun ett bokslut med överskott. I år är det dessutom ordentligt med ett plus om hela 84 miljoner. – Om kommunen ska fortsätta leverera bra verksamhet till invånarna till en rimlig skattekostnad är det nödvändigt med överskott, säger kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M) i en kommentar.

14 besöker oss just nu