Kommunens Servicecenter firade 10 år

Servicecenter som servar Tyresöborna med information och rådgivning 10 års jubilerar. Under torsdagen fanns man på plats i Tyresö Centrum och bjöd på tårta.

Av Robert Skölin
Publicerat 2018-02-15

”Kom och säg hej, ställ en fråga eller varför inte delta i vårt quiz om Servicecenter. Vill du ha en bit tårta är du välkommen in till oss på Servicecenter, via entrén till kommunhuset.”, så presenterades dagens event som hölls kl 12-18.

Och visst var det många som tog tillfället i akt att ställa frågor, delta i quizet men naturligtvis också mumsa på tårta. När Vi i Tyresö besökte montern så var det fullt av folk och chefen för Servicecenter Thomas Halvarsson var nöjd.

–  Vårt uppdrag är att med hög tillgänglighet informera och vara behjälpliga för Tyresöborna. Att det behovet finns och att vårt arbete uppskattas, ja det är detta ett bra kvitto på. Det är fullt pådrag och många nyfikna kommer fram, säger han.

Går det åt mycket tårta?

–  Det kan du ge dig på, säger Halvarsson och skrattar.

Kommunalrådet Anki Svensson (M) passade också på att titta förbi och hon betonar vikten av Servicecenters verksamhet.

–  Tyresöborna är våra uppdragsgivare och för oss är det jätteviktigt att Servicecenter präglas av medborgarfokus, stark servicekänsla och gott bemötande. Förutom att ge information och vägledning är det också ett skyltfönster för kommunen, säger hon.

Vi i Tyresö uppmärksammade Servicecenter så sent som för några månader sedan. Detta efter att man fått toppbetyg av Tyresöborna i en ny undersökning. Resultaten låg klart över snittet för landets kommuner.

– Vi är givetvis väldigt stolta över resultatet. Det här visar att våra ansträngningar ger resultat, sade Thomas Halvarsson då och pekade på det långsiktiga arbetet med att göra information och rådgivning mer tillgänglig.Publicerat 2018-02-15
Uppdaterat 2018-02-15

FOTO: Robert SkölinLäsarna: Fel att höja skatten i Tyresö

Den kraftiga skattehöjning som Tyresös nya politiska styre drivit igenom verkar inte ha fallit i god jord. I en omröstning på Vi i Tyresös Facebook-sida anser nästan nio av tio att beslutet var felaktigt.

Tyresös nya vänsterstyre vill höja skatten med 50 miljoner

S, MP och L som – med stöd av V – är på väg att ta över Tyresö vill kraftigt höja kommunalskatten. Ett förslag om en skattehöjning på rekordhöga 45 öre, motsvarande 50 miljoner kronor, lades fram på sittande möte i kommunstyrelsen under tisdagskvällen. Men det blev tvärstopp.

Tyresö på gång att öppna Sportotek

Idrottsutrustning kan bli en dyr affär för barnfamiljer. Särskilt om barnen bara vill prova på. Det väntas Tyresö kommun nu lösa med ett Sportotek. Ett bibliotek för sportutrustning.

Brottsanmälningarna minskar i Tyresö

Antalet anmälda brott sjunker i Tyresö. Mellan augusti i fjol och samma tid i år var det 13 procent färre anmälningar jämfört med året innan. Framför allt är det skadegörelse som minskar.

24 besöker oss just nu