Kommunens Servicecenter firade 10 år

Servicecenter som servar Tyresöborna med information och rådgivning 10 års jubilerar. Under torsdagen fanns man på plats i Tyresö Centrum och bjöd på tårta.

Av Robert Skölin
Publicerat 2018-02-15

”Kom och säg hej, ställ en fråga eller varför inte delta i vårt quiz om Servicecenter. Vill du ha en bit tårta är du välkommen in till oss på Servicecenter, via entrén till kommunhuset.”, så presenterades dagens event som hölls kl 12-18.

Och visst var det många som tog tillfället i akt att ställa frågor, delta i quizet men naturligtvis också mumsa på tårta. När Vi i Tyresö besökte montern så var det fullt av folk och chefen för Servicecenter Thomas Halvarsson var nöjd.

–  Vårt uppdrag är att med hög tillgänglighet informera och vara behjälpliga för Tyresöborna. Att det behovet finns och att vårt arbete uppskattas, ja det är detta ett bra kvitto på. Det är fullt pådrag och många nyfikna kommer fram, säger han.

Går det åt mycket tårta?

–  Det kan du ge dig på, säger Halvarsson och skrattar.

Kommunalrådet Anki Svensson (M) passade också på att titta förbi och hon betonar vikten av Servicecenters verksamhet.

–  Tyresöborna är våra uppdragsgivare och för oss är det jätteviktigt att Servicecenter präglas av medborgarfokus, stark servicekänsla och gott bemötande. Förutom att ge information och vägledning är det också ett skyltfönster för kommunen, säger hon.

Vi i Tyresö uppmärksammade Servicecenter så sent som för några månader sedan. Detta efter att man fått toppbetyg av Tyresöborna i en ny undersökning. Resultaten låg klart över snittet för landets kommuner.

– Vi är givetvis väldigt stolta över resultatet. Det här visar att våra ansträngningar ger resultat, sade Thomas Halvarsson då och pekade på det långsiktiga arbetet med att göra information och rådgivning mer tillgänglig.Publicerat 2018-02-15
Uppdaterat 2018-02-15

FOTO: Robert Skölin83 miljoner extra till välfärden i Tyresö med Moderaterna

Tyresös statsbidrag för att stärka välfärden blir avsevärt större med Moderaterna än med sittande regering. Partiet dubblerar nu vad man tidigare lovat. – Vi för en ansvarsfull politik som sätter jobb och välfärd före bidrag, säger kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M).

Nu går startskottet för nya Fornudden

Planen för utvecklingen av Fornudden har vunnit laga kraft och redan nästa vecka påbörjas upprustningen. Inom ett par år kommer här finnas både en mer ändamålsenlig skola och ett modernt vård- och omsorgsboende. Dessutom i direkt anslutning till en parkmiljö, som också den fått sig en rejäl ansiktslyftning.

Skola och förskola prioriteras i Alliansens budget för 2019

Alliansen i Tyresö har lagt fram sin budget för 2019. Budgeten innehåller en tydlig prioritering av skola och förskola men är i övrigt ekonomiskt stram. – Det är en del i vårt långsiktiga arbete att förbättra ekonomin och höja resultatnivåerna, säger kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M).

15 besöker oss just nu