19 januari 2022

NOTIS

Kommunstyrelsen underkänner underlaget för kommunalisering av Trollängen

När frågan om kommunalisering av Trollängens äldreboende togs upp av kommunstyrelsen under förra veckan blev det stopp. Istället för ett ja beslutades det att ärendet skulle återremitteras för att kompletteras ytterligare.
image
Foto: Google Maps
Redaktionen
  • Publicerat: 2021-02-07

  • |
  • Uppdaterat: 2021-02-13

Förslaget om att återremittera ärendet kom från Liberalerna och stöddes av samtliga partier i kommunstyrelsen. Nu måste kommunens förvaltning utreda frågan vidare och ta fram ytterligare information innan den kan tas upp av politikerna för beslut igen.

När ärendet om en återkommunalisering var uppe för behandling i äldre- och omsorgsnämnden yrkade Peter Freij (M) att det istället ska göras en ny upphandling av boendets drift och att förvaltningen påbörjar arbetet med ett förfrågningsunderlag omgående. Ett förslag som även stöddes av Nina Barzey (C) och Mattias Eriksson (KD).

Trollängen består idag av 59 platser och är Tyresös enskilt bäst omtyckta äldreboende där 93% av de boende är nöjda med verksamheten. Det kan jämföras med Kommunens äldreboende Björkbacken där endast 52% av de boende är nöjda med verksamheten. Hur framtiden ska se ut för Trollängen är nu oviss.

[ANNONS]
[ANNONS]

Höghus i Amaryllisparken

Stödjer du en detaljplan som skulle medge byggandet av ett 6-våningshus i amaryllisparken?


Mer information