Konkurshotet mot Tyresö FF:s damlag avvärjt

Tyresö Fotboll AB är inte längre konkurshotat. Bolaget har fått sin ansökan om rekonstruktion godkänd av Nacka tingsrätt. Därmed kommer spelarna att få sin lön utbetald via den statliga lönegarantin.

Av Robert Skölin
Publicerat 2014-03-11

Vi i Tyresö har tidigare kunnat berätta att Tyresö Fotboll AB, bolaget bakom det elitsatsande damlaget, är skuldtyngt med fordringar på drygt 1,5 miljoner kronor. För en vecka sedan ansökte bolaget om rekonstruktion hos tingsrätten - den är nu beviljad. Det innebär att konkurshotet är avvärjt för stunden men att bolaget måste fortsätta prata med sponsorer och söka efter nya intäkter. Spelarna som enligt uppgift inte fick någon lön i februari kommer att få lönen utbetald via den statliga lönegarantin.

Samtidigt som Tyresö Fotboll AB fortsätter brottas med ekonomin väntar sportsliga utmaningar för damlaget som under mars månad ska spela både fjärde omgången i Svenska Cupen och kvartsfinal i Champions League.
Publicerat 2014-03-11
Uppdaterat 2016-01-23SvFF säger nej: Tyresö FF kastas ut ur damallsvenskan - kan också gå i konkurs

Framgångssagan Tyresö FF:s damer har nått sitt slut. Miljonskulderna blev till sist för mycket. Svenska Fotbollsförbundets appelationsnämnd konstaterar att bolaget Tyresö Fotboll AB inte kommit in med årsredovisning i rätt tid och avslår därmed bolagets överklagan. Det tidigare beslutet att neka elitlicens för 2015 står fast. Nu slängs man ut ur damallsvenskan.

Konkurs för Ängsgården i Trollbäcken

Företaget Mimosa Vård och Omsorg AB som sedan i mars 2012 driver äldreboendet Ängsgården i Trollbäcken har gått i konkurs. Det beskedet kom sent igår kväll. Nu ska äldreboendet drivas vidare av konkursförvaltare i väntan på att en ny aktör tar över verksamheten.

7 besöker oss just nu