Kumla herrgård ska driva Tyresö slotts restaurang

Tyresö slotts restaurang och festvåning drivs vidare av Kumla herrgård.

Av Robert Skölin
Publicerat 2017-04-28

Efter att restaurangen på Tyresö slott gick i konkurs så har många undrat hur framtiden ser ut. Nu meddelar Kumla herrgård att man avser driva verksamheten vidare ett halvår framåt.

"Vi har av Nordiska museet fått förtroendet att från 1/5- 30/9 ha öppet för olika planerade arrangemang, så som bröllop, fester, konferenser...samt hålla restaurangen öppen och levande för parkens alla besökare på helgerna", skriver Kumla herrgård på sin hemsida. 

En långsiktig partner som kan driva verksamheten vidare efter denna period eftersöks. Om det blir Kumla herrgård eller någon annan återstår att se.

Ny hemsida för Tyresö slottskrog.
Publicerat 2017-04-28
Uppdaterat 2017-06-19Premiär för hästfest på Tyresö slott

Shetlandsponnys, lusitanos, islandshästar och Dressyrardennern Torsten. Hästar av alla de slag fyller parken vid Tyresö slott helgen den 16-17 september. Hästfest på Tyresö slott är ett friluftsevenemang för alla åldrar med hästen i fokus och grande finale för Nordiska museets sommarsäsong på Tyresö slott.

Nordiska Museet villiga satsa på Tyresö slott

Det har varit fina besökssiffror vid Tyresö slott och i slottsparken under sommaren och hösten i år. Det visar de mätningar som görs via de nya besöksräknare som slottets ägare Nordiska Museet installerat i parken. Museet är nu villigt att satsa mer resurser i Tyresö och skapa mer aktiviteter och händelser i slottsområdet.

Här kommer det att dansas runt stången

Midsommar står inför dörren och i vanlig ordning verkar det bli ordentligt plaskväder. Men vad gör det så länge man får fira i gott sällskap? Inte ett dugg. Vi i Tyresö listar här två traditionella midsommarevenemang i Tyresö som bara måste besökas.

Tyresö slott öppnar för säsongen

Tyresö slott har öppnat för säsongen – ett givet utflyktsmål för att fika, bada, picknicka och uppleva svunna tider. Sommarens fokus på Tyresö slott är berättelsen om människorna som levde där under tidigt 1900-tal. Nordiska museet lyfter fram en Downton Abbey-liknande historia genom en ny katalog, familjefotografier och arkivbilder.

15 besöker oss just nu