Kumla Skola till ännu en final i Skol-DM

Kumla Skolas hockeyprofil årskurs 7 spelade till sig en finalplats i Skol-DM genom att besegra Kvarnbergsskolan från Huddinge.

Av Redaktionen
Publicerat 2014-02-05

Kumla Skolas hockeyprofil årskurs 7 bestående av spelare från flera olika föreningar i våra grannkommuner, samt Tyresö Hanvikens Robin Carneholm, Oskar Johansson och Hugo Stjernfeldt, ställdes i semifinalen mot ett samlat Huddinge- och Djurgårdslag från Kvarnbergsskolan.

Kumla tog tidigt kommandot och ställningen efter den första perioden var hela 1-4 till Kumla Skola. Men Kvarnbergsskolan kom tillbaka med besked och lyckades reducera till 3-4. Som grädde på moset tilldömdes motståndarna en straff som elegant togs av Kumlas Alexander Öhrner, till vardags spelandes i Boo IF. Det var en nervrysare till slutet, där Kumla lyckades utöka sin ledning och slutligen vinna med 3-5. THH-spelarna Robin Carneholm och Oskar Johansson var inblandade i tre av de fem målen.

Ska det bli guld den här gången?
När finalen spelas och mot vilka är i skrivande stund inte klart. Först väntar den andra semifinalen där Kvarnbergsskolans andralag i serien möter Fribergaskolan från Täby. Kumla Skola har förlorat tre finaler i rad mot just Kvarnbergsskolan. Kanske var det tredje gång gillt i förluster för Kumla och tränaren Niklas Tördell.
Publicerat 2014-02-05
Uppdaterat 2016-01-17Ordningsomdömen i skolan kan vara på G – välkomnas av oppositionsrådet

Skriftliga omdömen i ordning kan snart bli verklighet för Sveriges elever i högstadiet och gymnasiet. I riksdagen finns en majoritet för det borgerliga förslaget som inte oväntat välkomnas av oppositionsrådet i Tyresö Anki Svensson (M). – Det är viktigt att föräldrarna får en indikation på hur deras barn sköter sig i skolan, säger hon i en kommentar till Vi i Tyresö.

Fem av sex Tyresöungdomar väljer bort Tyresö gymnasium

Tyresö gymnasium har det tufft, eller till och med mycket tufft. Elevantalet har mer än halverats sedan glansdagarna och programutbudet fortsätter att minska i takt med det allt lägre söktrycket. En ond spiral som är svår att bryta. Vi i Tyresö har tagit del av en unik kartläggning över skolans kräftgång.

M och KD-budget stärker både plånbok och välfärd

I onsdags sa riksdagen ja till Moderaternas och Kristdemokraternas förslag till statsbudget för 2019. Budgeten bygger på Alliansens reformagenda och innebär omfattande skattesänkningar för alla som jobbar och landets pensionärer. Men också fem välfärdsmiljarder och skarpa satsningar på polisen och försvaret.

13 besöker oss just nu