Lärare från Tyresö nominerade till lärarpriset Guldäpplet

Två lärare från Tyresö har nominerats till lärarpriset Guldäpplet.

Av Robert Skölin
Publicerat 2018-09-03

I förra veckan presenterades de nominerade lärarna som kan vinna Guldäpplet 2018. Lärarpriset lyfter fram lärare som utvecklar skolan och pedagogiken med digitala verktyg och arbetssätt.

Två av de nominerade är lärare i Tyresö – båda på Strandskolan. Christer Sjöberg som är lärare i matematik, No och teknik samt Rosi Sjöberg som undervisar i No och teknik.

LÄS MER: Markant förbättring av skolresultaten

Bland de nominerade utser juryn tre finalister som presenteras på Bokmässan i Göteborg den 27 september. Vinnaren koras sedan på Skolforum & Framtidens lärande den 29 oktober.Publicerat 2018-09-03
Uppdaterat 2018-09-03Ordningsomdömen i skolan kan vara på G – välkomnas av oppositionsrådet

Skriftliga omdömen i ordning kan snart bli verklighet för Sveriges elever i högstadiet och gymnasiet. I riksdagen finns en majoritet för det borgerliga förslaget som inte oväntat välkomnas av oppositionsrådet i Tyresö Anki Svensson (M). – Det är viktigt att föräldrarna får en indikation på hur deras barn sköter sig i skolan, säger hon i en kommentar till Vi i Tyresö.

Fem av sex Tyresöungdomar väljer bort Tyresö gymnasium

Tyresö gymnasium har det tufft, eller till och med mycket tufft. Elevantalet har mer än halverats sedan glansdagarna och programutbudet fortsätter att minska i takt med det allt lägre söktrycket. En ond spiral som är svår att bryta. Vi i Tyresö har tagit del av en unik kartläggning över skolans kräftgång.

M och KD-budget stärker både plånbok och välfärd

I onsdags sa riksdagen ja till Moderaternas och Kristdemokraternas förslag till statsbudget för 2019. Budgeten bygger på Alliansens reformagenda och innebär omfattande skattesänkningar för alla som jobbar och landets pensionärer. Men också fem välfärdsmiljarder och skarpa satsningar på polisen och försvaret.

13 besöker oss just nu