Lärare från Tyresö nominerade till lärarpriset Guldäpplet

Två lärare från Tyresö har nominerats till lärarpriset Guldäpplet.

Av Robert Skölin
Publicerat 2018-09-03

I förra veckan presenterades de nominerade lärarna som kan vinna Guldäpplet 2018. Lärarpriset lyfter fram lärare som utvecklar skolan och pedagogiken med digitala verktyg och arbetssätt.

Två av de nominerade är lärare i Tyresö – båda på Strandskolan. Christer Sjöberg som är lärare i matematik, No och teknik samt Rosi Sjöberg som undervisar i No och teknik.

LÄS MER: Markant förbättring av skolresultaten

Bland de nominerade utser juryn tre finalister som presenteras på Bokmässan i Göteborg den 27 september. Vinnaren koras sedan på Skolforum & Framtidens lärande den 29 oktober.Publicerat 2018-09-03
Uppdaterat 2018-09-0383 miljoner extra till välfärden i Tyresö med Moderaterna

Tyresös statsbidrag för att stärka välfärden blir avsevärt större med Moderaterna än med sittande regering. Partiet dubblerar nu vad man tidigare lovat. – Vi för en ansvarsfull politik som sätter jobb och välfärd före bidrag, säger kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M).

Barn, elever och föräldrar fortsatt nöjda

Barn och elever trivs generellt bra och föräldrarna är nöjda. Det visar resultaten av den årligen återkommande brukarenkäten som elever och föräldrar deltar i omfattande förskola, grundskola och fritidshem.

Nu går startskottet för nya Fornudden

Planen för utvecklingen av Fornudden har vunnit laga kraft och redan nästa vecka påbörjas upprustningen. Inom ett par år kommer här finnas både en mer ändamålsenlig skola och ett modernt vård- och omsorgsboende. Dessutom i direkt anslutning till en parkmiljö, som också den fått sig en rejäl ansiktslyftning.

15 besöker oss just nu