Lärorikt Roar-test för Linus Lundqvist i Daytona

Tyresö-sonen Linus Lundqvist, 19, har genomfört det officiella testet Roar Before the Rolex 24 i Daytona, USA, och är nu redo att ta sig an det stora 24-timmarsloppet på samma plats den 26-27 januari.

Av Robert Skölin
Publicerat 2019-01-10

Det så kallade Roar-testet markerar traditionsenligt uppladdningen inför Daytona 24-timmars, och gav Lundqvist en första chans att under två dagar bekanta sig med såväl Daytona International Speedway som den Lamborghini Huracán GT3 Evo han ska köra för Precision Performance Motorsports i GTD-klassen.
 
Lundqvist – som delar bilen med Steve Dunn, Brandon Gdovic, Milos Pavlovic och Don Yount – fick möjlighet att köra både i dagsljus och efter mörkrets intrång, och presterade konsekventa varvtider under ett övergripande positivt test i Florida.
 
– Det har varit två värdefulla dagar för mig här i Daytona, säger Linus Lundqvist. Jag har fått prova på bilen och banan och kunnat bilda mig den där första, viktiga uppfattningen om vad som krävs. Banan är imponerande; kroppen trycks verkligen ihop i de doserade svängarna ute på ovalen, och det var jag inte beredd på i början! Det var en häftig känsla. Jag tycker att jag kom in i körningen mer eller mindre direkt och samarbetet med teamet har också fungerat bra. 

En annan för Lundqvists del ny företeelse var inslaget av så kallade "spotters" – teampersonal som från taket av den gigantiska huvudläktaren, via radio, informerar om kringvarande trafik i det 47 bilar stora startfältet.      

– Spotters var något helt nytt för mig, och en av de sakerna jag är glad att jag fick prova på före racet, fortsätter Lundqvist. Jag är inte van vid att någon pratar i öronen fem-sex gånger per varv, men efter ett tag förstod man att det faktiskt är värdefullt. Det är mycket trafik på banan och man kan vinna eller förlora mycket tid om man inte hanterar den på rätt sätt. Jag ser verkligen fram emot racet om några veckor. Publicerat 2019-01-10
Uppdaterat 2019-01-10

FOTO: Mattias Persson / Motorsport PublicationLinus Lundqvist tillbaka på guldbanan

På vägen mot fjolårets titeltriumf i brittiska Formel 3 var det ironiskt nog inte i England, utan vid den enda icke-brittiska deltävlingen, som Linus Lundqvist nådde sin absolut största framgång. En eftertrycklig dubbelseger på belgiska Spa-Francorchamps gav Lundqvist en ointaglig ledning i förarmästerskapet; och i helgen är Tyresö-sonen tillbaka på den klassiska F1-banan för deltävling fyra av Euroformula Open.

Linus Lundqvist snabb i Carrera Cup-gästspel

Linus Lundqvist fanns med i segerdiskussionen i sitt inhopp i Porsche Carrera Cup Scandinavia i Anderstorp i helgen, där han genomgående var bland de allra snabbaste på banan men ändå inte fick med sig det resultat han sökte.

7 besöker oss just nu