Lärorikt Roar-test för Linus Lundqvist i Daytona

Tyresö-sonen Linus Lundqvist, 19, har genomfört det officiella testet Roar Before the Rolex 24 i Daytona, USA, och är nu redo att ta sig an det stora 24-timmarsloppet på samma plats den 26-27 januari.

Av Robert Skölin
Publicerat 2019-01-10

Det så kallade Roar-testet markerar traditionsenligt uppladdningen inför Daytona 24-timmars, och gav Lundqvist en första chans att under två dagar bekanta sig med såväl Daytona International Speedway som den Lamborghini Huracán GT3 Evo han ska köra för Precision Performance Motorsports i GTD-klassen.
 
Lundqvist – som delar bilen med Steve Dunn, Brandon Gdovic, Milos Pavlovic och Don Yount – fick möjlighet att köra både i dagsljus och efter mörkrets intrång, och presterade konsekventa varvtider under ett övergripande positivt test i Florida.
 
– Det har varit två värdefulla dagar för mig här i Daytona, säger Linus Lundqvist. Jag har fått prova på bilen och banan och kunnat bilda mig den där första, viktiga uppfattningen om vad som krävs. Banan är imponerande; kroppen trycks verkligen ihop i de doserade svängarna ute på ovalen, och det var jag inte beredd på i början! Det var en häftig känsla. Jag tycker att jag kom in i körningen mer eller mindre direkt och samarbetet med teamet har också fungerat bra. 

En annan för Lundqvists del ny företeelse var inslaget av så kallade "spotters" – teampersonal som från taket av den gigantiska huvudläktaren, via radio, informerar om kringvarande trafik i det 47 bilar stora startfältet.      

– Spotters var något helt nytt för mig, och en av de sakerna jag är glad att jag fick prova på före racet, fortsätter Lundqvist. Jag är inte van vid att någon pratar i öronen fem-sex gånger per varv, men efter ett tag förstod man att det faktiskt är värdefullt. Det är mycket trafik på banan och man kan vinna eller förlora mycket tid om man inte hanterar den på rätt sätt. Jag ser verkligen fram emot racet om några veckor. Publicerat 2019-01-10
Uppdaterat 2019-01-10

FOTO: Mattias Persson / Motorsport PublicationTyresö-sonen avslutade GP3-test med kanontid

Brittiske Formel 3-mästaren Linus Lundqvist, 19, har avverkat två dagars mycket positiva tester i den närbesläktade formelbilsserien GP3 i Abu Dhabi. Tyresö-föraren avslutade med tredje bästa tid och som snabbaste nykomling.

Full pott för Linus Lundqvist – klar för Daytona

Tyresöbon Linus Lundqvist, 19, fick maximal utdelning under finalhelgen för det brittiska Formel 3-mästerskapet när han följde upp lördagens titeltriumf med en ny stor skalp på söndagen, då han tog hem eftertraktade Sunoco Whelen Challenge och den styrning i klassiska Daytona 24-timmars som låg i potten.

Linus Lundqvist klar mästare i brittiska Formel 3

Linus Lundqvist från Tyresö har utropats till mästare i det brittiska Formel 3-mästerskapet (BRDC British Formula 3 Championship), en av racingvärldens mest prestigefyllda juniorserier, och följer därmed i fotspåren efter några av motorsportens största namn genom tiderna.

Linus Lundqvist går för guld i rafflande F3-avgörande

Efter åtta månader, sju deltävlingar och 21 race är stunden nu kommen: det är dags för final i BRDC British Formula 3 Championship, det prestigefyllda brittiska mästerskapet för Formel 3. I potten ligger en av motorsportens mest klassiska racingtitlar – och ledande Linus Lundqvist går in i den dramatiska slutuppgörelsen på Silverstone med ett enda mål i sikte.

Besviken Linus Lundqvist laddar om för finaldrama

Linus Lundqvist fick se sin ledning i det brittiska Formel 3-mästerskapet reduceras rejält i den näst sista deltävlingen på Donington Park, där återkommande tekniska problem hejdade Tyresö-sonens framfart i jakten på titeln och nu bäddar för ett laddat avgörande.

71 besöker oss just nu