Lilla Tyresö kan få Årets Kudde

Vandrarhemmet STF Lilla Tyresö vid Tyresö slott har av Svenska Turistföreningen, STF, nominerats till priset Årets Kudde.

Av Robert Skölin
Publicerat 2017-11-03

Vandrarhemmet STF Lilla Tyresö, ett socialt företag som verkar för att fler ska få chansen till arbete och en meningsfull tillvaro, är nominerat i klassen ”hållbarhet”.

”På Lilla Tyresö arrangeras kollo för barn och social och ekologisk hållbarhet finns i verksamhetens DNA. Biodling, äppelodling och musteri finns på området och bidrar till att skapa en härlig och unik miljö. Starka rötter som får människor att blomstra!”, står det i motiveringen.

Lilla Tyresö tävlar mot STF Kalvefalls vandrarhem i Östergötland och STF Jokkmokk i Lappland.

Förutom klassen ”hållbarhet” finns ytterligare fem kategorier med tre nominerade i varje. Dessa är ”vandrahem/hotell”, ”fjällstation, ”fjällstuga”, ”mat”, ”natur- och kulturupplevelse”.

Vilka vandrarhem som får ta emot Årets Kudde presenteras den 12 november.Publicerat 2017-11-03
Uppdaterat 2017-11-03

FOTO: STF Lilla TyresöHär firar du midsommar i Tyresö

Midsommar står för dörren och i vanlig ordning verkar det bli ordentligt plaskväder. Men vad gör det så länge man får fira i gott sällskap? Inte ett dugg. Vi i Tyresö listar två traditionella midsommarevenemang i Tyresö som bara måste besökas.

Julen står för dörren i Tyresö

Sång, marknad, pyssel och knåp. Ja det är mycket som väntar när det lackar mot julen i Tyresö. Här är alla aktiviteterna och evenemangen som får dig att komma i ordentlig julstämning.

Premiär för hästfest på Tyresö slott

Shetlandsponnys, lusitanos, islandshästar och Dressyrardennern Torsten. Hästar av alla de slag fyller parken vid Tyresö slott helgen den 16-17 september. Hästfest på Tyresö slott är ett friluftsevenemang för alla åldrar med hästen i fokus och grande finale för Nordiska museets sommarsäsong på Tyresö slott.

64 besöker oss just nu