Lilla Tyresö kan prisas för hållbarhetsinsats

Det populära vandrarhemmet Lilla Tyresö kan få pris för Årets hållbarhetsinsats av Svenska Turistföreningen.

Av Robert Skölin
Publicerat 2014-11-12

Varje år delar Svenska Turistföreningen ut pris till årets bästa vandrarhem/hotell och fjällstation. Tävlingen är uppdelad i nio delutmärkelser och gäller över hela landet så att bara bli nominerad bedöms vara ett kvitto på att anläggningen har något riktigt bra att erbjuda. Stockholmsområdet har med två nomineringar i årets tävling. STF Gällnö utanför Värmdölandet är nominerad för andra året i rad som gästernas favorit och STF Lilla Tyresö kan ta hem årets Hållbarhetspris. Det hela avgörs på kvällen den 23 november.

Motivering för STF Lilla Tyresö: Det råder ingen tvekan om att man på detta vandrarhem har höga ambitioner vad gäller hållbarhetsarbetet. Eller vad sägs om att man bjuder in både gäster och ortsbefolkning att delta i utformingen av nyrenoverade lokaler, man samarbetar med lokala producenter och renoverar hela vandrarhemmet på ett smart, ekonomiskt och hållbart sätt. Man vill skapa en mötesplats såväl för gäster som för grannarna.
Publicerat 2014-11-12
Uppdaterat 2017-11-14

BILD: STF LILLA TYRESÖJulen står för dörren i Tyresö

Sång, marknad, pyssel och knåp. Ja det är mycket som väntar när det lackar mot julen i Tyresö. Här är alla aktiviteterna och evenemangen som får dig att komma i ordentlig julstämning.

Lilla Tyresö tog brons i STF:s hållbarhetstävling

Lilla Tyresö var nominerad i Svenska Turistföreningens tävling för bästa hållbarhetsinsats. Till sist blev det en bronspeng för det anrika, men likafullt moderna och miljömedvetna, vandrarhemmet då priserna förkunnades på turistnäringens årliga konferens på Djurönäset i helgen.

Julmarknaden på Lilla Tyresö firar 20 år

Julen närmar sig kanske snabbare än vad man tror ibland. Med julen följer en lång rad traditioner och helgen 1-2 december firar en av dessa traditioner 20-års jubileum. Det är julmarknaden vid Prinsvillan på Lilla Tyresö som nu slår upp sina portar för 20:e året i rad. Marknaden är ett av de största årliga arrangemangen som finns i Tyresö och lockar tusentals besökare.

18 besöker oss just nu