Linkedin förlorade varumärkestvist med Tyresöföretagare

Linkedin och Codedin, låter det lika? Det tycker i alla fall inte Patent- och registreringsverket som avslår Linkedins begäran om att Tyresöföretagarens varumärkesskydd ska upphöra.

Av Robert Skölin
Publicerat 2017-02-17

Den stora internationella yrkesnätverksjätten Linkedin har drivit en process mot varumärket Codedin som ägs av en företagare i Tyresö – men gått förlorande i striden. Tyresöföretagarens varumärke går inte att förväxla med yrkesnätverket menar Patent- och registreringsverket som avslår Linkedins begäran. 

Enligt DN skriver Patent- och registreringsverket i sitt avslag att det finns vissa visuella likheter mellan Tyresöföretagarens varumärke Codedin och Linkedin. Även begreppsmässigt går det att härleda en likhet. Fonetiskt är skillnaderna däremot större, påpekas det.
Publicerat 2017-02-17
Uppdaterat 2017-02-17

FOTO: LinkedinFontana – årets företagare i Tyresö

I fredags var det dags för den traditionella Näringslivsdagen att gå av stapeln i Tyresö. Dagen som är ett samarbete mellan Företagarna och Tyresö kommun ordnades för sjätte gången. Som tidigare hölls en välbesökt Näringslivsmässa i Tyresö Centrum och parallellt en rekryteringsmässa. Dagen avrundades med en Näringslivsgala på Tyresö Slott. Priser delades ut till Årets Företagare, Årets Butik och Årets Monter.

Tysklinds årets företag i Tyresö

I fredags hölls den årliga näringslivsdagen i Tyresö med en efterföljande galamiddag på Tyresö Slott. Under dagen var det både företagsmässa och rekryteringsmässa inne i Tyresö Centrum. Det bjöds på en inspirerande föresläsning av Paolo Roberto och flera priser delades ut till olika Tyresö-företag som ligger i framkant.

12 besöker oss just nu